Přejít na obsah

Cena mot.olej v AS & vlastní olej.


ski1961

Doporučené příspěvky

On 8/14/2019 at 5:42 PM, HonzaKo said:

Autosalon Hora v Brně vlastní olej akceptuje, nicméně bere poplatek 500 Kč.  Co mě  ovšem zarazilo, tak na faktuře mi jen tak mimoděk napsali, že “Po dohodě se zákazníkem nebyla prodloužena záruka mobility”.  Nějak jsem dohodu nezaznamenal a čekal bych, že mě na to upozorní. Pak už opravdu nevidím žádný důvod, proč jezdit do servisu na pravidelné roční problídky, kdy po skončení záruky to byla podmínka právě pro tu mobilitu. Jedině že by ta mobilita padala s věkem auta, letos už je staré 5 let. I tak bych čekal, že na to upozorní. Ale ve výpisu - říkají tomu dílčí potvrzení - ta mobilita potvrzená je. Se tam skočím zeptat.

 

Pokud si dobře pamatuju, tak se před samotnou servisní prohlídkou podepisuje objednávkový list. Takže pokud jsi na něm podepsal ukončení záruky mobility, je vše OK (myslím, že servisní prohlídka se zárukou mobility je o něco málo dražší - minimálně na poslední faktuře/objednávce mám něco ve smyslu "servisní prohlídka se zárukou mobility"). Pokud ne, tak trvat na vystavení opravné faktury, stěžovat si na AS výrobci...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Johny.z při sepisování objednávky, myslím, že se tomu říká zakázkový list na servisní prohlídku se žádná záruka mobility neuvádí..tato záruka mobility je až na závěrečné faktuře, kde je soupis všeho co dělali včetně ceny.

Editováno: , autor: ski1961
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ski1961: Jak přesně se daný dokument jmenuje, nevím a bohužel ho tu nemám. Ale teď jsem si pohledal předběžnou kalkulaci SP v mailu, když jsem se na ni v březnu objednával, a je zde položka:

 

01030000     Prohlidka se zarukou mobility bez emisni kontroly

Nicméně si pamatuji, že v AS jsem před prohlídkou podepisoval předběžnou cenu s předpokládanými (minimálními) úkony-materiálem (formulář vizuálně velmi podobný s konečnou fakturou). A moc bych se divil, kdyby se kód pracovní pozice lišil od konečné faktury.

Editováno: , autor: Johny.z
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Johny.z v tom případě zřejmě  jednotný neexistuje postup ze strany AS a každý si to dělá po svém..já jsem koukal na faktury ze všech 3. servisních kontrol a nikdy v zakázkovém listu při sepisování objednávky nebyla mobilita uvedena a vždy byla  jen textem vepsána na závěrečné faktuře viz. foto..

 

 

Milan-1.servisní kontrola.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nikde jsem v soupisu plánovaných úkonů nikdy neměl položku, která by zmiňovala onu mobilitu.

Nicméně na posledním dokumentu - závěrečné faktuře - mám v položce text tu větu o ukončení po dohodě uvedenou (stejně jako ukazuje predchozí příspěvek, jen s opačným výsledkem).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

@ondra.rs  všobecne platí jedno !!!! nikdo jim to nezakazuje, kdyby to bylo zakázané, tak to bude platit všude. Velmi často tohle říkají a hází vinu na škodovklu, že to zakázala, ale není to pravda. Škodovka jim v tomto případě nic nezakazuje, je to vždy jen rozhodnutí toho servisu.

Editováno: , autor: ski1961
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ondra.rs Skodovka muze Ti dat k podepisani list olejovy. To oznamena ze prinesl jsi vlastni olej, ktery splni normu pro tvuj vuz ( norma 504.00/507.00 nebo 508.00/509.00). Nevim co mas.

V Polsku v skodovce berou vsechno. Jen divaji na normu a tohle co mas schvalene v AS. Priklad:

Mam schvaleny pevny interval a mohu donest olej s normou 502.00/505.00 . Vezmou taky olej s normou 504.00/507.00. Znacka jakakoliv. Musi jen splnit pozadavku pro pevny interval. Kdyby bylo naopak to mi reknou ze tohle je spatny olej. On nesplni pozadavky a mohou mi ho nalit na me riziko.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 11 hodinami, ondra.rs napsal:

Zdravím, neměnil někdo nedávno vlastní olej v AS v Brně a okolí. Byla zde zmínka o Autosalonu Hora a snad v Kunštátu. U ROSa tvrdí, že od letoška to mají zakázané (loni to ještě bez problémů šlo). Děkuji.

 

Auto Bayer, Modrice brali asi pred 1,5 rokom vlastny olej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za tipy, zkusím to.

Ještě aktuální oficiální odpověď z infolinky:

 Autorizované servisy ŠKODA AUTO jsou samostatné právní subjekty a mají právo olej zákazníka odmítnout. V tomhle se můžou přístupy různych servisů lišit. Musíte respektovat rozhodnutí servisu, nebo navštívit jiný. Tím, že by požili Vámi donešený olej, přebírají veškerou zodpovědnosrt za případné poruchy související s neoriginálním olejem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ondra.rs  ta odpověd z infolinky Ti potvrdila přesně to, co jsem ti už říkal výše, že jestli budou brát nebo nebudou je vždy jen rozhodnutí toho konkrétního servisu, takže žádné zákazy ze škodovky nemají, akorát to většina, která to odmítá na ně svaluje, že to mají zakázané, jak ubohé.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ski1961 Nektere škodovky prodavaji vw öl za skvělou cenu. Jestli shell nebo castrol koupený u nich je jako origo to je moc divné

 

Ja nemam s oleji problemu. Kupuju castrol profik LL  s normou 504.00 a jedu k servisu . Berou ho a nic neřikaji. V tomto servise maji smlouvu s shellem. 

Ale je jedna věc v spoustu servisech. Když prineseš jiný olej než oni maji smlouvu tak dostavaš zbytek zpět. Kdy přineseš olej značky stejné co maji smlouvu tak zbytku neuvidiš. 

Ja jsem teho neřešil ale měnil jsem značku oleje ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když jsem měl cca dva roky zpět svůj olej v KEI, tak jsem dostal přednášku, musel pročíst nějaký papíry a nakonec ještě červený razítko “vlastní olej” do servisky, to mi naštěstí zapomněli dát, samozřejmě poplatek tuším 250 Kč. Od té doby už jsem svůj neměl, ale ne kvůli tomuhle procesu, ale kvůli pohodlnosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ani Autonova už vlastní olej nepřipouští. Zajímavý, nedávno jsem tady viděl kohosi příspěvek s Fábií, kde psal, že si tam přinesl olej vlastní ... Jako klidně ať si něco na ten olej "přirazí", nebo chtějí výpalné, ale současná "cena obvyklá" je prostě strašně moc!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ondra.rs bohužel nebude dlouho trvat a nebudou ho brát nikde :-( minulý týden v jedné skupině na FB psal jedem mechanik z AS, kde se taky téma vlastního oleje probíralo a kde jeden zákazník uváděl, že v Brně bere ještě Autonova, tak měl ten mechanik poznámku, že má info od mechanika z Autonovy, který mu říkal, že i tam se přestane vlastní olej brát, takže to přišlo velmi rychle..jsem zvědavý, kdy ho přestane brát můj AS, kam jezdím. Akorát je od těch servisů podlé, že to svádějí na škodovku, že jim to zakázala. Nic takového neexistuje, je to jen o rozhodnutí majitele toho servisu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On 11/29/2019 at 8:04 AM, ondra.rs said:

Pokračování (třeba to někomu pomůže) - Hora, Bayer i Kunštát vlastní olej neberou. Longlife olej za 700-800 Kč/l, existuje možnost přepnutí na pevný interval a NE-Longlife olej za 400 Kč/l. Argumenty stále stejné, popsané výše ...

 

(30000 / 15000) * 400 = 800. To je ale "náhoda". :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jdu 16.12. na olej po 60000km... dneska jsem se objednával a za mě je super Unicar Ostrava.... už při 30000km (long interval mám záměrně, mezivýměny si dělám sám) jsem žádal o vlastní olej a oni mi odpověděli, že můžu, ale problémy se zárukou atd. atd., ale že vědí, že bych to kdyžtak zkusil jinde, tak, že mi dají akční cenu na olej (tuším  260-290kč/l? už nevzpomínám musel bych se podívat)... no a při dnešní objednávce termínu jsem to zmínil, že mi před rokem a půl dali tuto akční cenu když jsem "pohrozil" vlastním olejem a dneska mi to paní potvrdila, že opět můžu s akční cenou počítat:-) těch necelých 300 za litr je už podle mě FÉR cena proti 800 a podobných lichvářským zvěrstvům :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...