Přejít na obsah

Cukání motoru a problém se servořízením


Panel 559

Doporučené příspěvky

Ahoj mám takový problém zdá se mi že při jízdě mi jde volant hrozně lehce k tomu mi dost problikavaji světla a podsvícení palubovky když přijedu třeba na parkoviště zaparkuju a stojím na místě s nastartovaným motorem a nehybu volantem tak je stále slyšet že běží servo což si myslím že nemá dělat k tomu mi při dojíždění na křižovatku bez plynu pod 1500 otáček auto zacuká dělá to i při přeřazení než přeřadim tak cítím jak to zacuka přijde mi že to je jako kdybych lehce brnknul o plyn ale já mám nohu mimo k tomu mi problikava palubovka a světla tak jsem si našel že problémy se servem může dělat senzor úhlu otáčení. Myslel jsem si že to stím cukanim může souviset kvůli velkým odběrum proudu serva.Tak jsem ho odpojil a řízení jde o něco stuha což mi vyhovuje řídí se mi líp palubovka a světla neblikaji takže bych řekl že senzor ko ? Ale to cukání  zůstalo co by to mohlo být dál ? Něco podobnýho jsem viděl u Citroenu hdi kde byly vstřiky špatný tak to cukalo ale hodně to kouřilo u mě nejde žádný kouř. Diagnostika žádná chyba ani v motoru ani v servořízení je to motor 1.9 TDI .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To,co tady popisuješ,jsou dvě samostatné závady.Správně sis našel,že u toho serva,které stále běží,se jedná o to,že stále "hledá prostředek",což bývá chyba snímače a to cukání motoru je druhá samostatná závada.Vznětový motor,jak jistě víš,k tomu aby běžel,ani žádný proud nepotřebuje,takže by bylo jedno,jestli to servo běží,nebo neběží.Takže jak píše Wittmann,začni tou klapkou a uvidíš,jestli se chod motoru zlepší,nebo ne.,

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...