Přejít na obsah

Poskrabany predni naraznik


Misi1006

Doporučené příspěvky

Zdravim, mam novou octavku presne mesic na operak a nejaky ***** mi sedrel na parkovisti predni naraznik. A ted si nejsem jisty co stim. Jestli to msm resit pres havarijko ( 1% spoluucast, minimalne 3000) a nebo to nechat tak a pockat jestli tam toho nebude vic , pripadne to nechat opravit za vlastni naklady a nebo to zkusit zsmaskovat necim sam. Diky za rady

20190225_003949.jpg

20190225_003835.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to dopravní nehoda jako každá jiná. Viník ujel z místa nehody, což je závažný přečin. Tzn. zavolat Policii, vše sepsat a oznámit na pojišťovnu. Viník se na 99.99 % nenajde (jestli není na parkovišti kamera, která zachytila auto a obličej jeho majitele), takže škodu uhradíš ze svého havarijka, ale pojišťovna bude vést škodu jako nerozhodnou a nesníží ti bonusy či nezvýší pojistné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mého názoru to nemá smysl, bohužel. Odřeniny, promáčkliny z parkovišť jsou nezjistitelné. Na naší jedničkové a posléze i dvojkové Oktávce nám na parkovišti někdo promáčkl zadní dveře a ještě v nich udělal rýhu. Pokud dotyčného nechytíš přímo "při činu", máš smůlu. Přes havarijko to neřeš, protože pojišťovna to řeší jako vlastní zavinění, seberou ti bonusy a už ti je nikdy nevrátí. Brácha o ně takhle přišel, když mu neznámý rozbil 3 okýnka u auta. Musel nakonec změnit pojišťovnu.

Ten nárazník nechat jedině na vlastní náklady přelakovat, ale asi to bude pálka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud to chceš přes pojišťovnu jednou řešit, tak to nahlas hned. Kvůli spojení několika pojistných událostí do jedné, tě pak totiž mohou nařknout z pojistného podvodu. Na zjevné starší poškození může být pojišťovna velmi háklivá - resp. dává jí to určitý prostor s tebou vyběhnout.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bubaq : právě, že PČR byla k případu zavolána, byla rozbita okýnka u řidiče, spolujezdce, zdaní okno a ještě postanní okýnka do kufru (combi), sám jsem na PČR čekal, stejně bráchovi Česká Pojišťovna všechny bonusy sebrala, protože policajti to odmítli řešit. Prej pachatel neznámý...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neznám přesně postupy Policie, ale z mých dosavadních zkušeností bych řekl, že pokud se stal trestný čin (což se v tebou popsaném případě nepochybně stal, jelikoř škoda byla nad 5000 Kč), je Policie ze zákona povinna se tím zabývat. A aby mohla oficiálně úředně potvrdit, že pachatel je neznámý, musí proběhnout nějaké vyšetřování, byť formálně. Závěr o neznámém pachateli může být konstatován po myslím 30 dnech, ne hned na místě.

 

Možná to někdo, kdo lépe zná postupy, upřesní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím jak to má společnost, u které to auto na operák je, ale my máme u pojišťovny auta tzv ve flotile a na nějaké bonusy se nehraje. Zaplatí se max spoluúčast a tím to končí. Když je to na operák, tak ty jako nájemce nejsi majitelem a pojistné platíš ve splátkách, tudíž pojišťovna ti nic sebrat (bonus) nemůže. Nějakou spoluúčast (píšeš max 3000) po tobě může chtít společnost od které auto máš. Asi bych to řešil s nimi jestli to opravit nebo nechat. A nebo si udělat pojistku "na blbost", říct, že jsi to udělal ty a vyjde tě to levněji :-)

Editováno: , autor: l79
  • Pozitivní 1
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To nechápu proč mi píšeš, že nemám pravdu, když píšu, že po něm společnost od které má auto (myslím leasingovku) po něm může chtít spoluúčast,když to potom vlastně taky píšeš...?

A ta pojistka na blbost nemusí být jen na firemní auto, nemusí být jen na "výkon z povolání", ale jako běžný občan ji uzavřeš a třeba poškození cizí věci v běžném životě (třeba i něčí auto) tam je. Auto není tvoje - je leasingovky, tudíž není problém.

  • Pozitivní 1
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OT to zas tak není, ptal se na možnosti co s tím. A sorry, ale to jsi Mirek Dušín, že mluvíš o podvodu? Takhle to řeší spousta lidí a nejen u aut, že to "někdo" někomu poškodí, rozbije. Pojišťovna ti taky v případě odcizení nedá cenu jakou má tvoje konkrétní auto. Dokonce i když máš GAP tak se s tebou dohadují a platit nechcou (zkušenost). Tečka

  • Pozitivní 1
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...