Přejít na obsah

Barvení brzdových třmenů


Trisy89

Doporučené příspěvky

Před hodinou, suri. napsal:

tiež by som dal foliatec , je dosť drahá ale je toho aj na dve autá a funguje to , len ak ju rozriediš tak už zaschne ... OSOBNE by som to rozobral a vyčistil brzdy riadne a namazal

@suri.

Jak vlastně v AS čistíte brzdy? co při tom děláš? Minulý rok jsem žadal vyčištění brzd a novou brzdovou kapalinu a z toho mám vyměněnou jen kapalinu asi.. 

Rozdělat chapu, ale co tam čistíte a mažete? diky :kol-35:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no pri výmene brzd sa čistí náboj na čistý kov , vyčistiť "vedenie" dostičiek , proste to miesto kde sa pohybujú a namazať predpísanými mazadlami dle chuti a skúseností ... osobne používam originálny tuk G000650 ale je poriadne drahý , v práci konkrétne Makra Kera brake ale je to jedno , robí to každý výrobca chémie pre automotive , niektoré sú lepšie niektoré horšie ... Takisto mažem vodítka brzd - na OIII sa to týka len malých predných brzd lítiovou vazelínou v originále /aby neleptala gumu/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky @suri. Je možné na vodítka použít tuto od ATE? Mam ji ještě  nepoužitou doma 

https://www.autokelly.cz/Product/AT-700015/1236434?gclid=EAIaIQobChMI6sXylZX_4AIViud3Ch0ELgHMEAQYASABEgIb5vD_BwE

 

Někdo decentně mázne tu vnější desku na vnější straně, aby se ve třmenu pohybovala a nezarostla. Je to bezpečný? Tam by to asi chtělo meděné pasty trochu a dát ji i na náboj pod nový kotouč?

 

Možná budu měnit brzdy, protože jsou trochu chycený, tak ať to brzdí. Nikdy jsem ovšem mazání neřešil. Vždy jen vyčištění a složení, protože nevim kam jaké mazadlo použít. Rád bych to ale teď udělal komplet jak se patří, ať se to vše hýbe jak má a natřel bych i třmeny rovnou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...