Přejít na obsah

Zatékání střešním oknem


petrsmr

Doporučené příspěvky

Ahoj, mám ještě jeden problém. Zatéká mi do auta, když venku prší, tak je u řidiče mokrý koberec. Střešnímu oknu jsem to nepřisuzoval, na stropě žádné "mapy" nebyly. Odkládal jsem řešení na léto, ale dnes jsem přecejen zkusil nalít vodu střešním oknem a do auta zatéká přes něj...

 

Střešní okno má mít dle mého názoru 4 odvodňovací hadice. Přední jsem na obrázku níže označil L a P. Když naleju do střešního okna vodu tak, aby vytekla jen odvodem označeným jako P, tak vyteče u dveří spolujezdce (to je OK). Když však naleju vodu do L otvoru, tak nevyteče nic a voda steče po sloupku do interiéru k řidiči resp. troška vykape u prahu pod řidičem.

image.thumb.png.e1e5ad2b4844fe3e54ea5ae819fcd8da.png 

 

Sundal jsem tedy A sloupek u řidiče a spolujezdce. U řidiče byl mokrý, u spolujezdce ne a u řidiče jsem neviděl odvodňovací hadici.

Pak jsem koukal do dílenské příručky:

 

image.thumb.png.e5591e7844c68be6675199be44f59ac8.pngimage.thumb.png.a12868652702c138180a9daa649f603e.png 

 

Dle příručky jsou zadní odvodňovací hadice 2 (pravá a levá), ale přední je jenom 1 a vede jen u spolujezdce. To je přeci blbost, když i vepředu je dle prvního schématu potřeba napojit hadici na dvou místech.

 

Jak to, prosím, je? Kudy má vést levá přední hadice a kde má být vyvedená?

A co s tím dál? Když demontuji přední část střešního obložení (tj. A sloupek, madla, sluneční clony, schránku na brýle, osvětlení a ovládání střešního okna) tak se dostanu k tomu napojení ovodňovacích hadic (označené šipkami na horním obrázku) nebo je nějaká jednodušší cesta?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nakonec jsem rozebral levý roh střešního tapce a u levého odtoku byla vypadlá hadička. Vítězoslavně jsem jí nacvaknul zpět, zopakoval vodní test a voda neodtékala (ale ani nevytékala do interiéru).

Takže šel dolů i zbytek tapce. Levá odtoková hadice jde kolem horní hrany čelního skla a téčkem je napojená na hadici pravou, která ústí ven.

Zjistil jsem, že hadice je z jakési pryže a (předpokládám) vlivem velkých teplot pod střechou došlo na úseku mezi levým odtokem a téčkem k jejímu vytahání. Tím, že byla v oblasti zpětného zrcátka přichycená, tak byla prověšená. 

Takže jsem hadici trochu povytáhl směrem k téčku a zdá se, že jsem vodu nakonec zkrotil :-D

tipnul bych si, že do té levé hadice někdy v zimě natekla voda a zůstala v ní kvůli prověšení, přes noc to zmrzlo a hadice vypadla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vodní test jsem dělal při otevřeném okně, jelikož při zavřeném tam teklo velmi pomalu. Zároveň jsem test nechtěl zkreslit tím, že by voda ze střechy ztekla po čelním skle.

Přemýšlel jsem i o výměně těsnění střešního okna, ptal jsem se na to ve ŠA a prý je normální, že kolem těsnění střešního okna zatéká i u nového auta - proto tam jsou ty odvodové kanálky. Takže jsem nové těsnění za necelé 2 tisíce nekupoval...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...