Přejít na obsah

Výměna rozvodů


007jarda

Doporučené příspěvky

Zdravím,

 

mám dotaz, za chvíli budu majitelem Škoda Octavia 3 110kW, 2.0TDI, vůz má najetých poctivých 163 000 km, předpokládám rozvody udělat co nejdříve, že? Rok výroby září 2013.

 

Máte případně doporučení na servis? Autorizovaný nebo klasický někde v Praze/Praha-východ?

 

Díky moc za info a přijetí ?

 

Jarda

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ano, dle dílenské příručky je doporučeno při 210 tkm. U mnoha těchto motorů jsou však měněny dříve kvůli nefunkční nebo prolínající vodní pumpě. Pokud tam dáš novou revidovanou sadu rozvodů s inovovanou vodní pumpou (s keramickým přesouvačem), tak budeš mít už na doživotí toho auta klid. Tedy ve finále nejlepší u jetého auta udělat je chvíli po koupi a mít klid. K tomu měnit poctiv olej po 15 tkm + u tebe už by měla být i výměna brzdovky (tedy měla být již provedena, ale to asi vidíš ve výpisu z elsy. A na škodu není při tomto stáří a kilometrech ani preventivní výměna oleje v převodovce. Tu ale dělá málokdo. Palivový filtr dle předpisu výrobce tě čeká také za chvíli, takže když to shrnu, udělat komplet filtry + náplně + rozvody a máš od auta na nějakou dobu pokoj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • Pawouk umístěno následující téma

Tak jsem dnes měnil rozvody a nemohl se divit. Auto má najeto přesně 170tis km. Chtěl jsem je vyměnit preventivně, ale pak jsem zjistil, že jsem je měnil spíš za 5 minut 12. Nemá někdo tipy, jak se mohl řemen takhle opotřebit? Možná by s tím mohla souviset výměna vodní pumpy v 80tis km. 

received_2462122997368431.jpeg

received_753689202072312.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Udělej to hned , mam sice 135 kw a měl 190 tis, auto nevykazovalo zadne problemy, presto byla pumpa zadrena a remen ze strany zubu popraskany. A originalni rozvody vuci neoriginalnim se cenou moc nelisi,spis jde o to kdo ti to za kolik udela a jak

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Já dělal rozvody při 190tkm (2.0 TDI 110kW) a v pořádku vše. Nechtěl jsem čekat až na 210, ale prý bych ničemu neuškodil. Problém je, že dneska už není octavka jako octavka. Dva stejné motory mohou prostě vydržet jinak. Koupíš Octu a vydrží ti bez problému a některá se s**e od počátku, nejspíše jako každé jiné auto. Pokud nemáš s autem nějaké problémy, neřešil bych to, jinak výměna při těch 190-200 ideál. Jet to zbytečně durch na 210 jenom proto, že je to v příručce asi není třeba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj taky se teď se svým scoutem chystám dělat rozvody. (Mám najeto 189tkm) Dokáže mi někdo poradit jaká vodní pumpa patří do motoru 2.0 TDI 110kW 4x4 CRMB? 

  • Vodní pumpa DOLZ A255V (s integrovaným čidlem)
  • Vodní pumpa DOLZ A255 (bez integrovanýho čidla)

Tyto dvě pumpy mají stejný OEM kód 04L121011L, na tomto autě už byla vodní pumpa jednou měněna a ve faktuře je právě tento OEM kód. Nevím, jaký je rozdíl mezi těmi čidly.

Pokud to někoho zajímá, tak při výměně té pumpy na 142tkm v autorizovaném servisu nevymněnili(!!!) rozvody. Tomu opravdu nerozumím.

 

Díky za rady!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

@PetrPan87 A neměla ta zasekávající se vodní pumpa být  spíše tou původní originální chladící kapalinou pro diesely, která dle všemožných recenzí a testů v médiích nebyla zrovna OK a tvořil se tam v ní tzv. šlem, který zapřičiňoval i to zasekávání vodní pumpy? Určitě Ti budou měnit při výměně vodní pumpy i chladící kapalinu, tedy měli by tam dát již tu jinou, nově předepsanou, ale doporučuje se i několikerý proplach chladícího systému, aby tam nezůstali zbytky toho šlemu a nová pumpa by pak mohla zase zlobit.  Raději se na to v servisu poptej, aby to neodrbali.

Nepíšu to zde z vlastní zkušenosti, ale na internetu i v motoristických časopisech je o tom dosti psáno, tak ať Ti to udělají pořádně.

Editováno: , autor: DušanV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...