Přejít na obsah

Servis po 60000 km


Delphin

Doporučené příspěvky

Když jsem zadával do Erwinu Superba 140KW 8/2018 co má mokrý 7 kvalt tak vyjížděl servis DSG v 60.000 km a olej už samo ten nový,bez výměny filtru-další nesmysl,protože opotřebení tam je a filtr to zachytí.

Jinak-u hybridu bez sundání motoru už filtr ani vyměnit nejde,vadí tam podběh,takže motor se musí celý spustit dolů-ale také dle vyjádření MB se už měnit nebude-pouze při problémech s DSG souvisejících.

Te´d jsem se bavil před chvíli s kamarádem ze serv.služeb MB a říkal,že je děs,co se teď děje a je to tlak leasingovek na automobilky aby se prodlužovaly servisy co to jde.

Paliváče a vzduch.filtry v 90.000,Haldex po 3 letech a říkal,že se docela často mění v Haldexech u dvouročních aut čerpadla a když to rozdělávali,tak na sítku uzazeniny a jakoby "medový" povlak.Je to z oleje a jen a jen kvůli prodlužování intervalů.Je to hnus a chudáci lidé,co si kupují auta po leasingu atd.

Ta samo zaplacené servisní intervaly-zas jen boudy na lidi.

Shodli jsme se na tom,že pokud chce člověk autu dopřát,tak měnit jak bylo nastaveno kdysi.Motor 15000,DSG60.000,Haldex 60.000 a osobně při 100.000 dělávám i diferák a jak jsem se osobně bavil se Sixtou-dochází tam k degradaci oleje jako všude jinde a pak jsou problémy.

Tyhle servisy jsou opravdu jen tlak leasingovek,protože žádný zázrak se v olejich neudělal,aby najednou vydržely jednou tolik.

Ale ať si každý dělá jak myslí.Ono to auto těch 150.000 k takhle přežije a pak.....vidíme v servise.Mohl bych povídat o Superbu II 125 KW CR co jezdil pravidelně na servis do "autorizáku",ale na to tady není prostor.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím pánové, čeká mě servis po 60t km. 
mám superba 2.0TDI 140kW DSG 6st. r.v. 12/2017. Chtěl bych se zeptat co všechno se při tomto servisu dělá - byl jsem ve dvou servisech a informace nebyly totožné a pak to hlavní - není někdo z Vás z Ústeckého kraje a věděl by o servisu kde Vám vezmou vlastní olej a filtry? 
Byl jsem v AUTO UL - Ústí nad Labem - dle jejich informací se mění olej, olejový filtr, kabinový filtr a olej v DSG - odhadovaná cena 15.000Kč - vlastní díly neakceptují

 

LOUDA auto Teplice - mění stejné věci jako výše zmíněné a navíc žhavící svíčky - odhadovaná cena 20.000Kč - vlastní díly neakceptují

 

 

Předem díky za užitečné informace 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Xtrack - hlavně mi přijde zvláštní, že svíčky chtěli měnit jen v jednom servisu. 
Nakonec jsem udělal rozhodnutí kdy tuto servisní prohlídku nechám udělat servis mého tchána, který je i papírovým vlastníkem vozidla, kdy použiju veškeré originál díly, no a pokud budu muset někdy využít mé prodloužené záruky tak budu bojovat a uvidíme jak dopadnu. Nicméně budu doufat, že k této situaci nedojde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak se dá zapsat servisní ukon v neautor. servisem do servisní knížky?

Byl jsem se optat při výměně pneu v neautor. servisu jestli bych u nich mohl měnit olej v záruce

 a  technik mi říkal že už zápis do el. knížky nedelaji, že je přístup do systému škoda placený a celkem drahy (paušál + poplatek za každý zápis jestli jsem to pochopil)

a někdy systém při zapisu spadne a musí se zaplatit přístup znovu takže to pro ně bylo nerentabilní.

Editováno: , autor: Medved09
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Není pravda,servis se dá zapsat,jen musí být servis registrovaný,nic to nestojí a ani zápisy nic nestojí.

Co se týče žhavičů,je fakt,že máme u aut s 200.000 někdy problémy žhavič dostat ven,nepomůže dobře zahřátý motor,ani spešl povolovací přípravky.

 

  • Díky 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cosby díky! Vyměním po 90.tis, zdá se to být kompromis. Kámoš včera řikal, že na B7 CFGB mu odešel žhavič po 140.tis.

 

OtaP: Ušetříš pár stokorun za autorizovaný servis a co tím získáš kromě rizika odmítnutí záruky? Máš žigula nebo superba??

Jasně, taky si vozím svůj olej, protože jsem u zdroje, na předepsané prohlídky, ale zbytek dílů nechávám na autorizovaném servisu. Mezi výměny po 10.tis mě provádí spolužák, v neautoriz.servisu, tam je to fuk, ovšem filtr mám origo.

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Orig.žhaviče vydrží dlouho.Pokud nemáš moc najeto,udělal bych jen to,že bych jej vytáhl,očistil,očistil závit,máznul grafitem a dal zpět..To co koupíš v náhradě by´d Bosch,NGK,Delphi už kvalitou nedosahují prvovýrobu,bohužel,i když nám obchoďáci tvrdí opak.

  • Díky 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Xtrack - však jsem jim nabídnul, že jim dodám pouze vlastní olej a i tak jsem byl odmitnutý, že nelze. Už mám po prohlídce v rodinném servisu. Cena 8000 Kč takže mě to stálo skoro půlku oproti autorizáku, kde nemáte jistotu co za odborníky tam dělá, hlavně, že si to nechají pěkně zaplatit. Tady vím, že je vše uděláno poctivě a odborně. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

Z toho co psal Cosby bych pochopil, že po 90tis je dobré je vytáhnout a závit máznout grafitem, ať se nezapeče do hlavy válce. 

Osobně si myslím že po 90tis by výměnu za originál zasloužily, pak asi třeba každých 60tis při jízdách kolem komína a 90.tis dálnice kde se tak často nestartuje.

Editováno: , autor: xtrack
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Určitě originál, jeden žhavič má v sobě integrovaný snímač tlaku ve spalovacím prostoru.

Moc bych nevěřil dílům kterými je zaplavený internet, může jít o fake.

Mrkni do sekce "ostatní" jsou tam "Učební a dílenské přiručky".

Editováno: , autor: xtrack
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...