Přejít na obsah

Benzin vs. Nafta?


The_DoctoR

Doporučené příspěvky

Ahoj. Sledujete v posledni dobe trend, kdy jsou benzinove motory vyrazne drazsi nez nafty? Proc tomu tak je podle vas je? Konkretne to sleduji na aute Octavia RS III, kterou mam v hledacku a nevim jakou motorizaci zvolit. Nafta neni hudba budoucnosti, co si budem povidat, drazsi servis, horsi jizdni vlastnosti. Jen tou spotrebou a cenou za auto vede...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzhledem k tomu, že v jiném tématu píše, že se rozhoduje zda koupit O2RS nebo O3RS (tedy auta z naprosto cenově jiné kategorie i jetá), tak předpokládám jedině jeté.

Tam by bylo dobré také koukat na to, zda ta porovnávaná auta benzín vs. nafta mají shodnou výbavu a hlavně shodné nájezdy, což by mohl být u TDI právě ten rozdíl snižující cenu.

Jinak samozřejmě výkonnější benzín bude mít jako jetý logicky o něco větší cenu právě díky výkonu a také díky malému počtu takových aut na trhu proti naftovým.

 

To je to samé jako u 1,4TSI a 2,0TDI O3, kde benzinových je prostě málo, protože firemní flotily, které zásobují později bazary jezdívají převážně na naftu (či CNG)

Editováno: , autor: ZbyšekSU
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...