Přejít na obsah

Systém kontroly výfukových plynů - svítí kontrolka


Doporučené příspěvky

Dobrý den, v mé Fabii - rok výroby 2011, 1.2 TSI začala svítit kontrolka ‘Systém kontroly výfukových plynů’. Vzhledem k tomu, že se se svým autem právě nacházím v Dánsku a ráda bych se vyhla místním servisům kvůli cenám, bych se chtěla poradit, jestli je možné v tomto stavu autem dojet zpátky do Česka? Cesta trvá přibližně 10 hodin. Nebo bych měla radši navštívit odborný servis neprodleně?

Díky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

těžko říct takhle na dálku. Mohla by to být vadná lambda sonda (způsobí vyšší spotřebu a riziko zničení katalyzátoru), mrtvej kazalyzátor, nebo nějakej jinej emisní systém (vířivý klapky, EGR, variátor, ale podle mě 1.2tsi ani jedno z toho nemá - nevím, neznám ten motor).

Může to dojet, ale taky vás to může nechat v půlce cesty. Zajel bych do servisu minimálně na diagnostiku a zeptal bych se jich, jestli se s tím dá jet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, marek16 napsal:

těžko říct takhle na dálku....nebo nějakej jinej emisní systém (vířivý klapky, EGR, variátor, ale podle mě 1.2tsi ani jedno z toho nemá - nevím, neznám ten motor).

 

Nic z toho tento motor nemá, takže problém bude jinde. Ale bez načtení závad diagnostikou se nelze nikam posunout. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To může být cokoli, také se ti může brzy stát, že to padne do nouzového režimu - klidně to může nějaký problém s regulací turba anebo třeba se zapalováním. Takže servis => řádná diagnostika. Bez toho nikdy nic nezjistíš a nikdo to ti nic relevantního nemůže poradit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...