Přejít na obsah

Aerodynamický hluk v oblasti předních dveří


Petr2212

Doporučené příspěvky

Ahoj, včara při tom větším větru mě velmi nepříjemně překvapil aerodinamický hluk v okolí dvěří ve výšce hlavy.  U superba byl znatelný, když jsem nasadil příčníky, které mačkaly gumy kolem dveří, ale u Kodiaqu nic takového nemám a hluk byl opravdu dost nepříjemný. Jako jsou vaše zkušenosti, případně nemáte v rukávu nějkaé řešení na zmírnění tohoto problému ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak, jako kdyby bylo nedovřené okno ( taky jsem je všechny zkoušel dovřít). Hlak se ozývá při vyšších rychlostech do 100Km je to minimální, ale potom je ten nárůst dost velký.  Bohužel zjišťuji drobné problémy jakými jsou zničehonic zapocená všechna okna (80km odjeto a najednou vše zapocené, po 3km vše čisté jako křišťál)  no uvidíme, ale takové drobnosti mě docela štvou :-( 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak dneska u nás na Vysočině docela fouká a při jízdě jsem něco podobného slyšel, tenkrát jak jsem psal výš jsem jel asi "z dobré strany". Dneska jsem si toho všiml, že je ten vítr víc slyšet. Ale je to divné, protože podle meteopressu fouká od jihovýchodu a já to slyšel když jsem jel stranou řidiče na severovýchod. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Doporučuji zkusit přitáhnout dveře rukou za horní rám. Pokud to sníží hluk, dát na reklamaci jako já. Seřízení pomohlo a hluk je o něco nižší, ale nad 110 km je v jinak tichém autě tenhle aerodynamický hluk znát a je nepříjemný. Asi škodovka Kodiaqa netestovala před výrobou na hluk při jízdě nad 100 km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Zdravím. Snáď toto spadá pod tému INTERIER. Všimol som si na mojom aute, že pri rýclosti od cca 120km/h, počujem hluk /vietor/ okolo dverí v hornej časti. Tak isto aj spolujazdec. Kúpil som neskôr aj predné deflektory, no situácia sa ešte zhoršila / na starom aute mi to nerobili tie deflektory/, ako keby som mal mierne pootvorené okno. Ale je zaručene dobre zavreté /aj dvere/. Po demontovaní deflektora je to lepšie, ale počuť to. Máte podobný problém aj vy? Pozeral som tesnenia /pirelli/ , sú  tam správne nasadené. Neviem, či je to normálne u Kodiaqa, no zdá sa mi to nie kosher. 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Ahoj chlapi

Oživím toto téma,včera sem vyzvedl auto z autorizaku kde měnily obě zrcátka na zaruku a teď pri rychlosti nad 60 km je od ridičoveho zrcátka hodně slyšet obtekajici vzduch něco jako by bylo přiotevřene okno.a samozřejmě čím rychleji jedu tím je to hlasitější.a sem přesvědčený že to předtím nedělalo.

Setkal se s tím prosím někdo?

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...