Přejít na obsah

Výměna vnějšího táhla kliky dveří řidiče


Agraelos

Doporučené příspěvky

Zdravím Vás, měl bych dotaz. Na Superbu II (2.0 TDI, 103 kW), rok: 2008, Elegance, bez KESSY, nefunguje otevírání dveří řidiče - nejde pouze z venku (zevnitř jde). Pravděpodobně bude na vině vnější táhlo (pokud nebude zřejmě urvaný nějaký jiný uchycení). Nevíte, jak se k tomu dostat? Resp. stačí sundat tapecírunk a pod ním dekl, na kterym je přichycená stahovačka okna s centrální komfortní jednotkou a nějak se zkusit k tomu dostat, nebo se jde na to spíše přes zámek, či venkovní kliku, popř. to zahrnuje víc kombinací? Přikládám když tak i schéma, ze kterýho sem na to ale uplně nepřišel. Děkuju všem za rady.

1.jpg

2.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha, dobře. Mně to když tak dělá furt. Každopádně sem se do toho už pustil, avšak mám jeden problém... Nejdřív se musí sundat tapecírunk a za ním ten plechovej dekl, kterej drží stahovačku okna s komfortní jednotkou centrálu. Pak sem uviděl, že příčina byla ten vnější bowden (ovládanej venkovní klikou), kterej byl přetrženej u kliky. Tak sem demontoval kliku se zamykací vložkou a plastový těleso za ní a z něho vyndal zbytek uchycení starýho bowdenu. Následně sem povolil zámek, ve kterym je druhej konec starýho bowdenu, kde sem vyhákl konec, ale bohužel se to nepodařilo dál vyndat, protože tam ještě drží v nějakym uchycením. Napadá mě, že se musí větší silou vytlačit ten jakoby "kolíček", ale zase si řikam, aby něco třeba zbytečně neprasklo, tak se radši ptám. V těch dveří je taky hodně špatnej přístup/prostor. V nejhorším bych musel zjevně odvrtat nýty reproduktoru, aby šel zámek uplně ven. Přikládám foto, kdyby někdo věděl, jak na to. Zatim děkuju.

1.JPEG

2.jpg

3.JPEG

Editováno: , autor: Agraelos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 4 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...