Přejít na obsah

Koupě předváděcího Rapida


Tomáš K.

Doporučené příspěvky

Hezký den všem,

 

prosím o radu. Mám velmi výhodnou nabídku na koupi předváděcího Rapida od oficiálního dealera Škoda. Předváděčku jsem nikdy nebral, takže nevím, zda je normální, že prodejce je ochoten vůz prodat pouze tak, že uhradím téměř celou cenu vozu, na 6 měsíců jej budu mít pouze v nájmu a po těchto šesti měsících vůz doplatím a ten se převede na mě.

 

Je to normální postup? Nikdy jsem o tom neslyšel.

 

Díky za odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já s tímto mám i osobní zkušenost, nájemné jako takové jsem neplatil (byla to pouze adekvátní částka pojištění každý měsíc).

Částka za automobil byla vedena jako složená záloha na dotyčný vůz - smluvně ošetřeno tak, že po ukončení nájmu jej odkoupím. Nebo tak nějak, každopádně v den přejímky do nájmu jsem jej již zaplatil v plné výši.

V mém případě se jednalo o vůz zadaný do výroby dle mé konfigurace.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám takú istú skúsenosť, tiež som bral predvádzačku a spustili mi z ceny auta 1300€...urobili sme to tak isto, autom som jazdil už 3 mesiace v "prenájme" a potom sa prepísalo.

Uhradil som plnú sumu auta a basta...všetko bolo papierovo podložené..nemusíš sa toho báť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak ja som mal potom asi šťastie. našiel som si na stránke predajcu v meste dostupné autá a bola tam i predvádzačka (F3C). zašiel som do salónu, oslovil predajkyňu či je možné okamžite to auto kúpiť a aká je presná suma a čo všetko potrebujem na splátky. povedala cenu, dostupné že je okamžite (teda po víkende, aby stihli odstrániť reklamné polepy), v pondelok som prišiel, zaplatil akontáciu, podpísali sme papiere. ŠPZ ostala pôvodná, keďže som nemenil okres. dohodli sme sa akurát na prepise na moje meno na polícii...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Postup to není až tak neobvyklý a sám jsem se s ním již setkal. Důvodem může být to, že si dealer tyto předváděcí vozy kupuje za výrazně zvýhodněnou cenu na svůj salón, ale právě s podmínkou předváděcí auto = bude nějakou dobu na salónu. Jelikož tyto podmínky potom udávají, že auto nějakou tu dobu nemůže prodat, tak jej může pouze "pronajmout" a po uplynutí oné doby teprve prodat (doplatit částku).

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak, dejte se to celkem běžně, ale nikdo nestojí o publicitu. V podstatě o tom, zda to předváděcí auto prodají hned, nebo to jen "půjčí" rozhoduje to jak dlouho auto prodejce už má. V minulosti stačilo aby prodejce auto na sebe napsal, takže se stávalo, že prodejce napsal auto na sebe a za pár dní na zákazníka. Aby se tomuto předešlo musí být nyní auto na prodejce napsáno delší dobu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...