Přejít na obsah

Fuelio - tankování, náklady a evidence jízd


Doporučené příspěvky

Jen upozornění na slušnou užitečnou aplikaci, kterou asi hodně lidí zná, ale leckdo možná ne.

Donedávna jsem léta používal na evidenci spotřeby v mobilu českou aplikaci Moje auto. Jednoduchá, vyhovovala mi.

Nedávno jsem zkusil aplikaci od Sygicu Fuelio která dělá totéž, ale i věci navíc, jako třeba evidenci jízd vč. záznamu trasy, ujeté vzdálenosti a přibližné ceny apod. 

Fuelio automaticky zapne záznam při připojení k bluetooth auta a vypne při odpojení, není třeba se o nic starat. 

Podle mne hodně šikovná aplikace, doporučuji vyzkoušet.

Jediný problém vidím v případě ochrany soukromí, kdoví, co do Sygicu odesílá. Ale to se týká v podstatě i všech navigací apod. Pro případné jízdy za milenkou apod. asi taky vypnout.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ešte večer doma som nastavil BT auta a ráno hneď po naštartovaní mi začalo rátať. V cieli po otvorení dverí ma hneď vyplo. Neráta čas, keď človek stojí na mieste, napr. semafor - teda pokiaľ GPS mobilu vyhodnotí, že stojím na mieste. Akurát som v nastaveniach nemal začiarknuté ukladanie GPX, čiže mám len štartovací a cieľový bod. Ale vyzerá to byť zaujímavá appka, ak sa naplní dátami. Uvidíme po čase..

 

:palec2:

Editováno: , autor: brrrrm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možno by sa dal export zo Spritmonitoru nejak upraviť, aby bol kompatibilný pre Fuelio, oba systémy podporujú export/import csv. Ale webové rozhranie Spritmonitoru je pre mňa výhodnejšie, čiže u mňa zostane ako hlavný zaznamenávač spotreby.. Fuelio bude len doplnok kvôli jazdám.

 

Baterku neriešim, keďže mobil furt pripájam na káblik kvôli AA, ale spotreba by mala byť prijateľná, keďže nemusí svietiť displej.

Editováno: , autor: brrrrm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já SpritMonitor používám hlavně kvůli tomu, že tam máme všechny auta v rodině a kdo s ním zrovna jede, ten když tankuje může zapsat a nemusím řešit zpětné dopisování a podobně (né že by bylo třeba řešit spotřebu, ale spíš historie, jak se kdy jezdilo, zda už má auto dost najeto a je třeba řešit servis a pod.)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no u me by to sice s novym autem bylo par polozek (5mesicu a 8400km), ale kdybych chtel prenaset i puvodni suspended, tak to mame data za dalsich 200tis kilometru a 10,5 let.

Pekna funkce byla v OneApp. tam si clovek zadal cenu benzinu a naklikal kolik osob jede spolujizdu a na konci rovnou videl rozpocitanou castku na osoby:) na obcasne deleni nakladu to stacilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

66 záznamov úspešne nahraných. Najskôr som laboroval s csv, aj sa podarilo zo spriťáckeho csvéčka vytvoriť tabuľku na import pre Fuelio, ale nepodarilo sa mi ju uložiť vo formáte, ktorý by sa mu páčil. Tak som to nahodil ručne z mojej excel tabuľky. :blink:

Screenshot_20190326-202611_Fuelio.thumb.jpg.73eca25c4f3681536a5d97f7ea6e8e03.jpgScreenshot_20190326-203048_Fuelio.thumb.jpg.81907608dfac2e66ce2bc3da1246bb02.jpg

 

Editováno: , autor: brrrrm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...