Přejít na obsah

2.0 TSI


Palo.k84

Doporučené příspěvky

Ahojte, pred par tyzdnami sa v ponuka Karoqu objavil pri verzii Sportline motor 2.0 TSI. 

Je to pre Karoqa novy motor. 2.0 TSI je sice uz znamy motor ale ak sa nemylim, presiel teraz kvoli emisiam nejakymi zmenami. Predpokladam, ze tam uz dali filter pevnych castic. 

Chcem sa vas opytat ci ma niekto z vas blizsie info o motore. Zaujimaju ma hlavne tie zmeny a v suvislosti s nimi vase nazory ci to moze nejako ovplyvnit zivotnost a charakter motora. Vseobecne ho totiz pokladam za velmi vydareny, mal som ho, teda trochu s inym vykonom, vo verzii octy III RS (no ten este OPF urcite nemal). 

Vyberam totiz nove auto a finalisti su dvaja - prave Karoq sportline 2.0 TSI a Mazda CX 5 2,5 skyactiv g (hladka atmosfera) a fakt sa neviem rozhodnuuuuut. 

vopred vdaka za akekolvek info k motoru 2.0 TSI (a pripadne aj za nazory co by ste si vybrali vy a preco :))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prave to bola moja otázka, že čo je v tomto motore v Karoqu nové, iné. 

Ja len mam obavy napr. z filtra pevnych castic. Ano, kazdy v salonoch Skoda mi hovori, ze filter funguje inak ako v prípade dieselových motorov. Verím, že je to pravda, ale tak či tak sa obavam, že motor bude citlivejší na kratšie trasy ako verzia bez filtra. 

Teda, nemam obavy, mal by som obavy. Včera som sa totiž upíísal Mazde 2,5 benzinu...aj napriek tomu, ze škodovku zbožňujem. Tak hadam nebudem ľutovať...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám objednaný Karoq s týmto motorom. Veľmi rád by som si prečítal pár osobných skúseností s týmto motorom. Dlho som rozmýšľal o 1,5 4x4 ale v predajni ma upozornili, že rozdiel v dynamike bude citeľný, ale v spotrebe minimálny. Viac menej mi však ide o pružnosť auta s týmto motorom. Ďakujem za informácie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co k tomu mozem povedat je,ze som skusal 1,5 tsi s dsg avsak v dvojkolke a islo to fakt mizerne. Tych 150 k tam absolutne nebolo citit.

2.0 tsi 190k som skusal v octavii a bol to velmi prijemny a pruzny motor. S 1,5 sa to  co sa vykonu tyka neda porovnavat.

Verim, ze v Karoqu bude jeho prejav podobny. Realna skusenost ale este asi nie je kedze len pred par tyzdnami (aspon teda na svk) prisiel do ponuky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma
  • o 1 rok později...
před 2 hodinami, Pawouk napsal:

Borci, nespekulujte, když to nevíte jistě, neodpovídejte. Všechny motory TSI EA888 mají v rozvodech řetězy. Navíc jsou tam ty řetězy dohromady tři - ještě pohon olejového čerpadla a hnací řetěz vyvažovacích hřídelů.

Dík, paráda. Takže případná koupě Karoqa se mi smrskla jen na tuto motorizaci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 4 týdny později...
  • o 1 rok později...

Umělý zvuk má jen Octavie RS. Určitě se nedává do výbavy Sportline, aspoň co je mi známo. 

 

Edit: Tak jsem se na to mrknul a píšu zde opravu, ať nemystifikuji... Zdá se, že ve sportovním režimu má aktivní soundactor/soundgenerator/umělý zvuk i Karoq Sportline 2,0TSI... Celkem mě to překvapilo :) 

Editováno: , autor: JirikHL
Doplnění informací po studiu problému :D
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

Hlučnosť nemusíš riešiť, je to stále benzín, akurát prejavom je ten motor trochu viac "naftový", nakoľko má dosť vysoký kompresný pomer aj vysoké tlaky vstrekovania, ale je to stále benzín a keď budeš sedieť v aute tak nič nepostrehneš. Spotrebou pôjdeš ale určite o niečo vyššie, nakoľko tento motor (našťastie) nedokáže jazdiť na dva valce, niečo pridá aj 4x4, a samozrejme aj vyšší objem motora potrebuje svoje. Počítaj, že pôjdeš spotrebou zhruba o liter vyššie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...