Přejít na obsah

Nejdou otevřít dveře


Kokeš

Doporučené příspěvky

před 2 hodinami, Wittmann napsal:

Se mi nezdá, že by to z kliky samo vypadlo. Může se vytrhnout lanko, ale to by tam ten kolíček zůstal. Vymontuj tu zátku vedle kliky a podívej se, jestli to tam někde nevisí.

Zátku jen nějak vycvaknu, nebo se musí někde něco povolit? Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 2 roky později...

Ahoj, včera jsem tuto závadu konečně opravil. Doporučuji, dříve než budete sundávat tapec a plech, nejdříve otevřít přední dveře, vycvaknout (vytrhnout) gumový tunel, kterým vedou kabely do zadních dveří v horní části a vycvaknout horní konektor. Vedou do něj 3 dráty, z čehož ty dva u sebe (pin 1 a 2) napájejí motorek zámku. Strčil jsem do konektoru špendlíky a připojil na ně napětí z 12V zásuvky zapalovače. Bylo slyšet, jak reaguje motorek a dveře jsem následně otevřel. Pokud se to napoprvé nepodaří, změňte polaritu.

Potom jsem zámek vymontoval a vyčistil. 

Díky za radu uživateli misumi.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vedel by niekto poradiť ako otvoriť dvere spolujazdca keď nefunguje centrál?

Dvere nešli otvoriť z vnútra ani z vonku, skúšal som všetko čo viem. Aktuálne mám celkom odkrytú vnútornú stranu dverí, demontované tapacírovanie aj sťahovač skla, proste úplne holé dvere so zámkom. Dostanem sa k tiahlu vnútornej klučky aj vonkajšej, všetko je odpojené a pohybujúce sa. Cez drôty motorku som skúšal odistiť dvere, pripájal som tam 12VDC, menil polaritu ale nič nepomohlo. Dá sa to v tomto stave nejako demontovať?

Mal som zhodené z pántov aj zadné pravé dvere, dostal som sa len k jednej skrutke zámku.

 

Každá rada vítaná.

IMG_20190228_131715.jpg

IMG_20190228_131719.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Kamarádovy nejdou otevřít dveře u spolujezdce, centrál normálně funguje čudlik vyjede, ale ani vnější ani vnitřní klikou to otevřít nejde, stejně tak dveře nijak nereaguji na klič v zámku.

Zásadní otázka tedy zní jak dveře otevřu, abych je mohl rozebrat, vyndat zámek a hledat závadu?

 

 

No a když už řeším zámky at nezakládám nové vlákno.

Zcela jiné auto, bez DO, tam je pro změnu ochozený zámek u řidiče, zpočátku jen nereagoval centrál , to jsou zřejmě ochozené  spínače, ale teď se  prý klíč protáčí.  je šance to opravit nebo to chce nový zámek a pokud ano lze přehodit část pro klíč,  aby nebyl jiný klíč pro dveře a jiný pro startování?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zdravím, mám Fabii junior, r.2003, obyč manuál zamykání. Před pár dny sem si zabouchla klíč v autě a jeden rádoby automechanik mi auto otevíral vyháčkováním tak šikovně, že mi teď nejdou otevřít zadní levé dveře (za řidičem). Zevnitř kličkou otevřu, západka vyskočí, ale dveře otevřít nejdou. Venkovní klika vůbec nereaguje. Neporadí mi někdo, jak to mám doma opravit? Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ja tiež pridám skúsenosť.Menil som mikrospínač u vodiča na fabii 1 comfort,ked som to už ako tak zmontil svetielko svietilo dvere som otváral zatváral aká krása.Potom že ved zamknem aj cez DO a cvak a už sa nedalo otvoriť  z vnútra ani zvonku.Tak som pozeral témy a pomohla táto hned druhý príspevok od profor aj viacerý tu tak písali.Naštastie zadné dvere som nemusel zhadzovať.Potiahol som klučku a skrutkovačom skúšal trocha podpáčiť to lanko "samozrejme som ho dal do tej najkrajnešej polohy hore" (: po asi 5 minútach tak jemne cvaklo a dvere sa otvorili.Potom už klasicky dal preč záslepky povolil šróbky vytiahol vložku lanko som posunul nižšie nasadil vložku dotiahol skrutky a TRADÁ, zatiaľ všetko funguje ((:  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Dnes jsem řešil levé zadní dveře u Fabie 1. Nešly otevřít, vnitřní klika zvedala kolíček zámku ale dveře neotevřela, vnější klika nereagovala. Auto má centrál bez dálkového ovládání. 

Tapec jde ze dveří sundat i když jsou zavřené (vycvaknout kryt repráčku a odšroubovat šroubek pod ním, sundat vrchní části loketní opěrky a vyšroubovat dva šrouby, sundat kliku okna vycvaknutím kroužku u kliky do boku) - plochý šroubovák jsem vespod dveří vrazil pod tapec a silou odcvakával - všechny plastové cvočky přežily. 

Chyba byla přímo v centrálu, jakési čidlo nefungovalo, takže auto si myslelo, že jsou dveře otevřené i když zámek zůstával zamčený. Mimo jiné mi i stále svítilo osvětlení interiéru, i když všechny dveře byly zavřené. Odpojil jsem tedy od zámku kabel centrálu a pak už šly dveře otevřít normálně. Vyřadil jsem si sice centrál na těchto dveřích, ale u takhle starého auta mě netrápí, že jedny dveře musím teď zamykat manuálně stlačením kolíčku a odemykat vnitřní klikou.

 

V čem jsem měl maximální štěstí? Moje Fabia má plech pod tapcem na šrouby a není už přinýtovaný, takže jsem nemusel nic odvrtávat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zdravím. Mám problém s Felicií (1997):

 

Jdou špatně zvenčí otevírat oboje zadní dveře.

Zevnitř jdou otevírat úplně v pohodě, ale zvenčí to vypadá, jakoby je klika otevřela jen zčásti (při jejím zvedání nahoru to ani uvnitř neklade odpor) a musí se s nimi více trhnout. Centrál je v pořádku.

Máte někdo ideu, co s tím přesně udělat? Má zevní klika svoje vlastní táhlo/lanko a vnitřní také? Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Dobrý den,omlouvám se,ale nutně potřebuji radu od někoho zkušeného nebo někoho,kdo si prošel něčím podobným. Jedná se o fábii rs první generace...Jelikož má auto už nějaký rok,rozhodl jsem se vyměnit všechny zámky,které blbly,občas zapadl kolík a nemohl vyjet..vše jsem se dočetl zde a při své zručnosti zámky vyměnil a naskytl se problém u dveří za řidičem. Rozdělal jsem dveře,vyndal zámek a zjistil že nový zámek je na pravé dveře,tak jsem jej poslat zpět aby mi v obchodě zámek vyměnili a dal do auta opět ten původní. Zavřel jsem dveře,zamkl auto,odemkl a problém. Kolík vyjede i zajede,v zámku cvakne na obojí ALE dveře nelze otevřít,ani zevnitř a ani z venku..Tahal jsem za lanka a nic. Po nějakím dni mi došel záměk vyměněný,demontoval jsem tedy dveře zevnitř,zámek starý odvrtal tak,že se mi podařilo dveře otevřít...Nasadil jsem zámek nový,ani jsem dveře nekompletoval,z venku zavřel a opět ten samý problém..nelze z venku a ani zevnitř otevřít...tahal jsem za lanka,jde slyšet jak zámek jezdí,prostě funguje,ale dveře nejdou otevřít...Byl by někdo tak ochotný a poradil mi kde může bát chyba ? Případně,za co v zámku zevnitř zatáhnout,kde dostanu ruku abych zámek nějak uvolnil od dveří bez hrubého násilí ? Nechci vrtat nový zámek. Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Prajem dobrý večer, vopred sa ospravedlňujem, ak už tu táto alebo podobná téma bola, ale prosím o radu.

 

Mám Fabiu r.v.2003 bez centralu a zabuchnuté vodičove dvere. Zámok pravdepodobne funguje, ked otáčam kľúčom vnútorný štuplík chodí hore/dole ale kľúčkou dvere otvoriť nejdú. Taktiež ak dvere zamknem zámkom, vnútornou kľučkou keď potiahnem vysunie štuplík, odomkne ale následne potiahnutie za páčku dvere netvorí.

 

Z toho dedujujem, že sa niečo stalo so zámkom, buď pružinka alebo niečo také, netuším.

 

Akým spôsobom viem dvere otvoriť? Nechcem poškodiť zámok a ani tapacír zvnútra ...

 

Vopred ďakujem za akúkoľvek radu prípadne link na tému kde sa to riešilo.

Editováno: , autor: Laco.SK
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...