Přejít na obsah

Dlouhé starty u CXMA TDI CR


strangerino

Doporučené příspěvky

Ahoj, před nedávnem jsem zakoupil skoro nového Rapida s 1.6 TDI CR 85kW CXMA a všiml jsem si jedné věci, která mi nedá spát... Četl jsem zde dokonce i téma k 2.0 TDI CR, kde docházelo ke stejné závadě, ale nedocetl jsem se žádného kloudného řešení a proto bych se rád zeptal jestli se někomu z Vás nepovedlo tento problém vyřešit.

 

Mám najeto 93xxx a občas ráno dochází k tomu, že auto nechce startovat. Točí rychle, ale naprázdno bez náznaku chytnuti a pak najednou z ničeho nic naskočí a běží stabilně. Když motor vypnu a znovu chci nastartovat, tak naskočí na drc. Děje se to jak při cca 5C venku, tak i když je třeba 13C... Ale je to opravdu velmi náhodné a dochází k tomu třeba jednou za týden při prvním startu ráno.

 

Ještě dodávám, že mam normální klíčové startování, takže žádné tlačítko nebo něco takového... 

 

Tankuju jedině Vervu, případně Efectu.

 

Baterie je nová s AGM pro start-stop. Je v autě cca 2 týdny, ale závada přetrvává. Jinak na autě nepozoruji žádnou závadu.

Akorát jednou došlo k tomu, ze při cca 1700ot. na 4st začalo auto lehce cukat, ale podražení na 3st a opětovné přeřazení na 4st pomohlo a vše už bylo ok...

 

Četl jsem zde, že je možné přehrát SW, ale nevím jestli by to pomohlo, protože reakce zde byly všelijaké a každý tvrdil něco jiného...

 

Jinak ještě dodávám, že je to MR10/2015 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na žhavení bych to asi neviděl, posledně ráno, když bylo -10 tak auto chytlo na drc a ani to nevypadalo jako studenej start... Tlak nafty hádám, že by se projevoval i za jízdy, kdy by docházelo ke kolísání otáček, či škubání. A padání nafty bych asi taky vyloučil, včera jsem startoval po 4 dnech stání a bylo to taky na drc... Vlastně už zase nějakou dobu je od toho klid, takže vůbec netuším kde hledat a vim, že když to dam do autorizaku tak skončím na částce někde kolem 50-100tis, protože tam se závada nehledá a neopravuje, tam se pouze mění díly do te doby, dokud se to nevyřeší... A ono těžko hledat něco, co se objeví jednou, max. dvakrát do týdne

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
  • o 3 měsíce později...

Zdravím, s tímto problémem se také u svého Rapida setkávám. Motor CAYB, nájezd 130.000 km. Už jsem měnil baterku s vyšším startovacím proudem, preventivně vyměnil palivový filtr a vyměnil jsem žhavící svíčky. Nejhorší je, že se problém objevuje nepravidelně, zkoušel jsem ještě z druhého Rapida (stejná motorizace) vyměnit žhavící relé ale auto chytlo na drc. Hodně závisí na venkovní teplotě a pokud auto stojí déle než 8 - 10 hod. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...