Přejít na obsah

brzdy


Petr2212

Doporučené příspěvky

Před hodinou, Jaro92 napsal:

Nazdar, tiez nabehane 40000 km zadne kotuce spalene do modra od platniciek ,

Tak to je divné - tos jezdil se zataženou ručkou ne? Takových 80% odbrzdí předek (což potrvzují ostatní majitené, kteří mají se zadkem spíš problémy - koroze, neojetí, rýhy...), ostatně já mám podobnou zkušenost, byť asi na nesrovnatelných autech (a výrobci miniaut se vrátili k bubnových brzdám vzadu, protože přežijí auto a jsou levné). Neznám motorizaci, ale modré, tudíž spálené zadní kotouče jsem nikdy neviděl ani na fotce (navíc musejí být zkroucené). Běžnému autu odejdou brzdy už mnohem dřív, než dojde na změnu barvy teplem (do červena), není to jen o železe, ale i těsněních, brzdiči).Nebo pak je druhá možnost, že si pleteš silnici se závodní dráhou, což už je pro ostatní mnohem nebezpečnější situace...

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím si, že se škodovce brzdy na kodiaqu vůbec nepovedly a Jaro92 nemusí být hned závodník, protože má zadní brzdy k.o.

Já jsem měnil zadní desky i kotouče na záruku v cca 21.000 km, protože strašně hučely a špinily a nyní jsem byl na servise v 60.000 km a mam vyměněné přední i zadní desky i kotouče, protože mi už svítila kontrolka opotřebení a byly sjetý.  Když jsem se divil, dozvěděl jsem se že adaptivní tempomat brzdí jenom zadníma a že současný materiál už nevydrží tolik jako dřív. Je pravda ze na trojkové octavce scoutu 4*4 dsg jsem také předek desky i kotouče dělal cca po 65.000 km pravidelně, ale ne zadek. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to je zajímavá informace o tom adaptivním tempomatu, ale celkem pochopitelná. Ani nevím, jak jsou uděláné ty elektronické ruční brzdy, XDS atd. ale asi pístkem nebo krokovým motorem (spekulace). To, co nevíme, zda majitel těch modrých kotoučů nemá 4x4, elektronický diferenciál (aka brzdění odlehčeného kola), některý auta mají i předsušení desek při změně vlhkosti. Sám mám najeto 26tkm a zbývá tak 5 mm, nevím, jestli jsem dobrře koukal... no brzdy si zjevně žijí svým životem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A brzdíte motorem? Nerozumím těm rozdílům. Já mám najeto 67 tisíc a pořád platí, co jsem v tomto vlákně psal už v listopadu 2019. 100 tisíc km mně destičky i kotouče vydrží na 100%. Ale brzdím hodně motorem, podřazuji pádly klidně i na 3 v 80km/h. Motor točí vyšší otáčky, ale brzdí účinně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co mě zaráží, jsou ty obrovské rozdíly v nájezdu na původních deskách a kotoučích. A jak vidno, netýká se to pouze Kodiaqa, ale i Karoqa a Superbu. Chápu, že někdo najede 50 a druhý 60 tis, ale rozdíl 15 vs. 85 je propastný. A nejsou to výjimky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 20. 4. 2021 na 10:51, Karel Bůna napsal:

Kolik máš najeto?

29600 km

Me brzdy urcite kilo nevydrzi.

Je to dano stylem jizdy. Na brzdy chodim pozdej ale o to intenzivneji. Uz se mi xkrat stalo, ze mi kodiaq prestal brdit, jak byly brzdy zahrate.

 

 

Editováno: , autor: acom
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 20. 4. 2021 na 15:44, Tuomma napsal:

Když jsem se divil, dozvěděl jsem se že adaptivní tempomat brzdí jenom zadníma a že současný materiál už nevydrží tolik jako dřív.

Teď chápu, proč při zapnutém adaptivním tempomatu z prudšího kopce se auto chová "divně" - nic zvláštního, jen takové nezvyklé pohupování. Ono zadní brzdy mají samozřejmě výrazně nižší účinnost než kdyby auto brzdilo všema 4 a elektronika s tím má asi víc práce udržet zadanou rychlost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...