Přejít na obsah

Šelestěni z motoru. Video.


Doporučené příspěvky

ahojte poradíte mi prosím ohledně zvuku, který se ozývá z motorového prostoru a to ze strany spolujezdce. Je to takové šelesteni, které se objevuje pouze po startu, když je motoru studený. Přikládám video, které mluví za vše. Tel jsem musel dát ke kolu aby byl zvuk patrný přes hluk motoru. Děkuji. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám Superb II a když jsem se ptal v servisu kolik by stáli udělat rozvody tak na tento typ cca 18 tis. Tak možná na Octavii o něco málo méňe. Možná by stálo za to sundat klínový řemen a vyskoušet to bez něho třeba ten problém může být jinde aby jsi třeba nevyhodil prachy za rozvody zbytečně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tenhle zvuk nejde od vstřiku. I podle frekvence, s jakou se ozývá, je jasné, že je mechanického původu.

Mimochodem, protokol z měření vstřiků ti asi nedali, viď? Neříkám, že vstřik třeba nemáš načatý, může být, ale s tím šolíchavým zvukem to nemá nic společného.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hodnoty vstřiků mám: 

1.  0.0411993

2. 1.5760128

3. -0.612863

4. -0.965163

 

Takže to dle vyjádření servisu vypadá na špatnou dvojku. 

Zvuk se mi zdá být taky mechanického původu ale servis to prozatím přisuzuje těm vstřikům. Budu řešit dál. 

Stačí když prozatím vyměním tu dvojku vstřik a nebo všechny? (repas cca 12 tisic za všechny a nebo 3500,- za jeden. ) Díky. 

Editováno: , autor: t0m3k87
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyměň jen dvojku a nech to adaptovat aspon 1000 km. Ono až vyměníš jeden tak ten motor bude mít asi špatný projev, protože ostatní vstřiky ztratí adaptaci- ta odchylka se tam vytváří a adaptuje delší dobu, proto velmi často autorizáky nutí u TDI měnit vstřiky najednou, které jsou kalibrovány společně, tím předejdou dalším problémům se zákazníkem, ale je to zbytečné...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dvojka vyměněná a skutečně se chod motoru zhoršil a při rozjezdu a při přidávání plynu až do třetího rychlostního stupně vydává vstřikovač(e) takový klapavý zvuk, který tam před výměnou nebyl. Od čtvrtého rychlostního stupně se už klapavý zvuk při akceleraci neobjevuje. Jinak je auto živější a dá se s ním jet po městě lépe, protože se tak nedusí jako před výměnou. 

 

Auto nechám teda adaptovat a snad se chod motoru po těch cca 1000km zlepší. Je na to nějaký postup? Nebo prostě jezdit v nějakých konstantních otáčkách? Díky. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Děkuji za radu. Kdybych ji neměl asi bych to už svěřil auzorizaku, protože nový vstřik se adaptoval po ujetí skoro dvou tisíc km a o motor jsem měl až strach jak byl nepravidelný. Nyní jako by ho někdo vyměnil a jede dle mého naprosto hladce. Nicméně abych se vrátil k původnímu tématu. Selesteni je tam stále. Jak jste zde zmiňovali je to mechanického původu a já si to myslím taky. Akorát jsem ještě nenašel servis, kterému by se do toho chtělo. Jeden přisuzoval vstřikům, druhý chce rovnou měnit celé rozvody, i když dle servisního plánu na to mám ještě pres 100k km čas. Když jsem chtěl zkontrolovat jen kladku nebo volnoběžku, tak mě přesvědčovali že to nepomůže a prostě domluva žádná. Zkouším řešit dál.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky přijde na to jak to auto je starý nejde jen o KM. Můžou to dělat kladky a nebo volnoběžka alternátoru (u CAYx to není nějak vzácná závada), ale než to diagnostikovat a hledat, tak pokud jde zvuk skutečně z rozvodu a auto má přes 5 let, tak to nech kompletně vyměnit (snad jen tu volnoběžku má smysl kontrolovat zvlášť). Materiál není nějak drahý, budeš mít na 5 let klid, stejně ti brzo začne téct vodní pumpa jestli už neprosakuje a nepoškozuje to kladky...

Pokud to dělá jen při startu než se to zahřeje, tak to víceméně ukazuje na vodní pumpu nebo nějakou z kladek...

 

Nenapsal jsi odkud jsi, těžko se pak doporučuje servis... Nicméně Havex na P7 dobře řeší RMA na DG (celkově příjemný kontaktní perzonál, trochu problém s mechanikama je to velká firma a záleží na koho zrovna narazíš jsou tam dobří i packalové... ale komparz je vstřícný) a Přerost a Švorc na P7 u elektrárny, má šikovné mechaniky (měl před rokem už ve středních Čechách nežiji tak nevím) se kterými se dalo dohodnout skoro na všem....

Editováno: , autor: 15degren
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Všem děkuju a skutečně po výměně rozvodu včetně vodní pumpy zvuk zmizel. Po výměně mi servis i ukázal kladku, která ten zvuk po točení v menší míře vydávala. Jinak rozvody nevypadaly ještě zle. Škoda jen, že jsem nenašel žádný servis, který by do toho šel formou zjištění problémů místo kompletní vyměny

Editováno: , autor: t0m3k87
Překlep
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...