Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat ohledně auta Octavia II 1.6 TDI. Vyskočila mi kontrolka motoru, auto jsem měl na diagnostice a napsalo to Proud recirkulace spalin detekován jako nedostatečný. Myslíte si, že by mohl být zanesený EGR. Někde jsem četl, že se nevyplatí ten EGR čistit a je lepší koupit nový i s chladičem výfukových plynů, protože samotný EGR se nejspíš nesežene.

Posted

Vzdy jsem se snažil vše udělat doma, ale když jsem zjistil, kolik málo místa je pod kapotou, jámu jsem k dispozici neměl , tak jsem nechal měnit ventil komplet v servisu. Díl 9000, s prací 13500.

EGR lze vyčistit, za tři hodiny to měli. Někdo si tím i pomohl, kdyby ta výměna byla přístupná a trvala dejme tomu do 3 hodin, tak bych ti doporučil vyčistti, vrátit a vyzkoušet, ale nevíš, jestli není v pytli nejtek pod víčkem , co odcházel u některých EGR. Vlákno je taky někde na foru, pak by vyčištění nepomohlo. Mě odešel v 90 tis. km. teď mám 192 tis. tak uvidíme, kdy zase. EGR se prodává komplet s chladičem, takže neušetříš. Jedna serie EGR se dokonce vracela po výměně zpět do škodovky, aspoň říkali v servisu. Tady se blbě radí. Je to na tobě.