Přejít na obsah

Zanesený EGR?


Reky

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat ohledně auta Octavia II 1.6 TDI. Vyskočila mi kontrolka motoru, auto jsem měl na diagnostice a napsalo to Proud recirkulace spalin detekován jako nedostatečný. Myslíte si, že by mohl být zanesený EGR. Někde jsem četl, že se nevyplatí ten EGR čistit a je lepší koupit nový i s chladičem výfukových plynů, protože samotný EGR se nejspíš nesežene.
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzdy jsem se snažil vše udělat doma, ale když jsem zjistil, kolik málo místa je pod kapotou, jámu jsem k dispozici neměl , tak jsem nechal měnit ventil komplet v servisu. Díl 9000, s prací 13500.

EGR lze vyčistit, za tři hodiny to měli. Někdo si tím i pomohl, kdyby ta výměna byla přístupná a trvala dejme tomu do 3 hodin, tak bych ti doporučil vyčistti, vrátit a vyzkoušet, ale nevíš, jestli není v pytli nejtek pod víčkem , co odcházel u některých EGR. Vlákno je taky někde na foru, pak by vyčištění nepomohlo. Mě odešel v 90 tis. km. teď mám 192 tis. tak uvidíme, kdy zase. EGR se prodává komplet s chladičem, takže neušetříš. Jedna serie EGR se dokonce vracela po výměně zpět do škodovky, aspoň říkali v servisu. Tady se blbě radí. Je to na tobě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...