Přejít na obsah

Netopící superb - Řešení


vladiceek

Doporučené příspěvky

Zdravím, řešil jsem problém s topením superb vubec netopil. Motorizace 2.5 TDI 120 Kw ale urcite to u ostatnich motoru bude stejný.

Kontroloval jsem klapky všechno bylo OK ale pořád netopil. Ještě před výměnou vodní pumpy mě napadlo vypláchnout radiator.

Vedle baterky (doporucuji vyndat) jsou 2 silné hadice - vstup a výstup so radiatoru obě odpojte (motor musí být studený jinak se opaříte!!) a uvidíte trubky do kterých jsou hadice zpojené.

Do jedné trubky jsem dal vodu s tlakem a do druhé hadici jako vývod a postupně jsem pouštěl tlak (zase rozumně aby nepraskl radiator). 

Poprvý voda jen ukapávala tak jaem začal prohazovat vstup a výstup a najednou mi z hadice začali vytékat kusy usazenin a bůh ví čeho. Proplachoval jsem to cca hodinu dokud jsem si nebyl 100% jistý že už tam nic neni zapojil hadice odvzdušnil, tuším že na pravé hadici je odvzdušňovací dirka takže hadici kousek opatrně povyndat (dělal jsem to pod provozní teplotou takže pokud to někdo bude taky dělat tak opravdu opatrně) a dokud nezačla stříkat plynulá voda tak jsem odvzdušňoval. Po odvzdušnění radiatoru jsem dolil chladici kapalinu a nechal motor bezet s otevrym vickem pro uplne odvzdusneni a opět dolil kapalinu. 

Problém s netopícím superbem byl vyřešen. 

Pokud jsem někomu pomohl tak budu rád když sem napíšete a přeji hodně štěstí :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...