Přejít na obsah

Zámek kufru - nefunkční


azaziel

Doporučené příspěvky

  • o 2 roky později...

Ahoj všem, potřeboval bych radu. Mám sedana a nějak divně se mi chová zámek na kufru. Když zmačknu na dalkáčí 3s tlačítko kufru,tak povyskočí-ale neotevřu. Po celou dobu zámek vrčí,zkouší zamykat a odemykat.Kufr neotevřu--musím na něj hodně zatlačit aby se zavřel!!! Stejně se děje i pokud sním dostatečně nemávnu -opět vrčí a neví co má dělat, a musím dotlačit ručně.

Prosím o radu zda stačí jen nějak seřídit a nebo snad nový zámek? (zamykat zamyká)

Dík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Ahoj, kufrové dvere otvorím bez problému dialkovým ovládaním, ale keď ho chcem otvoriť ručne, tak sa mi to podarí možno na 30ty pokus. Pravdepodobné bude špatná ta klučka( http://www.skoda-diely.sk/data/items/72/520ccb6a9f490_t.jpg ), dá sa to nejako rozobrať(skontrolovať, vyčistiť,..) ? alebo treba objednat novú? Prípadne mohla by byť chyba jinde?

Editováno: , autor: škodovica
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

Zlobí mi otevírání, pročetl jsem snad vše možné, ale i po výměně zámku v 5 dveřích si už nevím rady. Občas dveře nereagují vůbec, občas jdou normálně otevřít a někdy zase slyším jak servomotorek jen "odjede" a zase "zajede" a nic se neděje. Takže už mi zbývá jen spodní zámek a mikrospínač, ale nechci měnit zbytečně další věci. Nemá někdo podobnou zkušenost? Ještě mě napadá, zámek se uchytí do původních šroubů, žádné polohy se nikde nastavovat nemusí, že ano?

 

Děkuji za rady a nápady.

Tom

 

EDIT: Ještě dodám, že ani při podržení tlačítka na "odskok" se nic neděje, pouze slyším servomotorek. Jedná se o combi. 

Editováno: , autor: E300
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak změna, ještě jsem vypozoroval následující:

 

Když si hezky vlezu do kufru tak vidím na zámek,  kufr zavřu jen lehce, takže senzor otevřených dveří na zámku je jakoby zamáčknutý do půlky, otevírání normálně funguje, ale auto hlásí otevřený kufr. A naopak když s tím pořádně bouchnu, tak senzor jakoby zaleze celý a už nefunguje nic, zámek je přitom, ale nový ... nějaké nápady??? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Ahoj, hledal jsem ale nenašel...

Dnes mi u Octavie nejde otevřít kufr, když zmáčknu ovladač nebo přímo kufr, tak zámek je slyšet, ale neotevře...jak se dostat do kufru ? A co vymenit ? Celý zámek ?

Jeďte doplnim, ze jsem tento týden namontoval pružiny na odskok, tak jestli to nemůže mít vliv ? A druhá věc - od doby co je auto v rodině se v kufru osvětlení rozsvítí vždy až po chvíli. Někdy po minutě, někdy po 3..tak jestli to může mít také vliv ?

Díky za rady, zítra bych se na to rád podíval, mám v kufru těžké věci a ty se mi nechtějí tahat sedačkami.

Editováno: , autor: CentriFUGA
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za odpověď, už jsem na to přišel hned ráno také, ale píši vyřešení závady, třeba to někomu pomůže.

Sklopenýma sedačkama jsem vyházel věci, sundal roletku, lehnul si tam a zjistil, že tam jsou 2 krytky - zámek a motorku ... kufr jsem otevřel a už i opravil - na páčce co jde z motorku a otevírá zámek je taková guma a ta byla vysunutá, takže to nefungovalo, takže oprava trvala asi minutu a vše funguje jak má :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Zdravím lidi,

forum jsem hodně pročítal, nicméně odpověď na můj problém jsem nikde nenašel, tak se zkusím zeptat.

Mám Octavii II Combi 2005 a nejde mi otevřít kufr jak dálkáčem, tak spínačem. Otevřu ho pouze zevnitř auta táhlem. Diagnostika na to píše, že je zkrat na kostře (tuším hláška č. 00950 , 007), ale hláška se objeví vždy až po zmáčknutí tlačítka spínače. Celý kufr jsme proměřovali, kontrolovali kabely a vše bylo v pořádku - tím myslím, že napětí šlo v pořádku jak do spínače, tak do zámku a nikde známky zničených kabelů také nebyli. Zkoušel jsem i funkční zámek, jestli to nebude tím a to můj problém taky nevyřešilo. Dokonce jsme i zkoušeli prošplíchnout a vyčistit všechny svorky v kufru, jestli nemůže být problém tam. Takže vše bylo ukostřeno tak, jak má :)  

 

Nevíte někdo, co se s tím dá ještě dělat a kde může být zakopaný pes? Už si vážně nevím rady.

Díky za odpovědi 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

Zdravím, chcel by som poprosiť o nejakú radu, čítal som nejaké príspevky ale všade uvádzajú, že im to robí nejaký len zvuk atď... Mám problém s otvorením kufra, po stlačení tlačidla na kufri nijako nereaguje, tak isto ani kľúčikom sa nedá otvoriť, jediné z vnútra z kufra. Problém začal keď auto stálo 4 mesiace cez zimu, keď som začal znova používať auto, raz sa mi stalo, že nešiel otvoriť kufor, tak som si povedal, že zrejme je len zamrznutý, tak som to nechal tak a pozdejšie po pár hodinách som to skúsil znova a bolo to v poriadku- fungovalo to.  Po 2 týždňoch znova nešiel otvoriť a od toho momentu už sa nedá otvoriť.  V týchto veciach som nie moc skúsený. 

Pozrel som si pár fór, kúpil som aj nový zámok, skúsil som ho vymeniť a nefungoval, premerali sme aj káble a prúdilo to všade, tak isto sme skúsili obe zámky pod elektrinou ( neviem aký je nato termín ) a obe fungovali, káble na pohľad nevyzerali nijako poškodené v "priechodke".. Nechcem to dávať moc do servisu lebo tú to bude dosť drahé a tak by som sa to posnažil fixnúť sám, len by som potreboval poradiť najčastejšie veci kde by ešte mohol byť problém, popr.. nejaké návody, videa z YT alebo niečo, čo by mi pomohlo.

Škoda octavia 1.9 TDI 77 KW sedan 2008, Poprípade tu existuje nejaký topic a nevšimol som si s rovnakým problémom a s podrobným popisom, tak sa ospravedlňujem. 

Obraciam sa na vás, skúsenejších v týchto veciach dúfam, že sa niekto nájde. 

Ďakujem. 

 

Ešte by som chcel podotknúť, keď som ho pred 2 rokmi kúpil, tak mal som problémy so štartom, auto hneď po štarte zhasínalo, a bola to náhodná anomália. Bol som s tým v Autorizovanom servise, pozreli to a povedali, že je tam chybný "computer", tak ho celý vymenili cena bola okolo 1000€, hovorím, to preto, či náhodou to nemôže znova súvisieť nejako s tým.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...