Přejít na obsah

Nefunkční ESP - Elektrická chyba vs Vohnoutí oprava kabeláže?


marek16

Doporučené příspěvky

Zdravím, řeším nefunkční ESP, už jsem opravoval víc věcí, dívalo se na to víc lidí, a pořád nepřišli na to, čím to je. Chyba je klasický 01130 - ABS Operation 008 - Implausible Signal - Intermittent

Naposledy se na to díval jeden mechanik, co říkal že tam čistil nějakej kanál pro kabeláž pod čelním sklem od bordelu a opravoval nějaký kabely (buď k pojistka-boxu, nebo k řídící jednotce ESP? ECU? zatím nebyl moc konkrétní, neměl čas, doplním až budu vědět) a říkal, že tam byl nějakej problém s CAN-busem (mně to diag nikdy neukázala, ale mám čína kabel a nějakou pofidérní verzi VCDS).

 

Každopádně už mi to začíná pít krev, takže se pomalu začínám angažovat i já, a koukal jsem do motorovýho prostoru, co by tam tak mohlo být špatně, a viděl jsem to, co je dole na fotce. Foto je z levé strany auta, před a pod pojistkama. Přijde mi to jako ukroucenej kabel, kterej nějakej vohnout jen zalepil izolepou před prodejem, aby to nebylo vidět... :angry: Nevíte co je to za kabel, a jestli má takhle vypadat?

 

Případně kdybyste mohli napovědět, co prověřit dál, bylo opravováno/prověřeno:

- pojistky OK

- zadní ložiska kol včetně magnetických kroužků vyměněny

- nalogoval jsem údaje ze snímačů rychlosti kol - souhlasí

- dvakrát měněná brzdovka, jednou výplach systému pod tlakem, a prej z toho vylezlo dost bordelu, takže pravděpodobně nebyla nikdy měněná přede mnou

- zkoušel jsem test akčních členů, ABS pumpa vrní (a funguje?). Bohužel asi přes druhej krok toho wizardu jsem se nedostal, kvůli buď nestabilní komunikaci, nebo shitty kabelu.

 

Co mě napadá dál

- prověřit/proměřit všechny kabely mezi engine ECU / ABS ECU / pojistkama

- wiki ROSS-techu říká ještě: " High Frequency Radiation (e.g. non-insulated Ignition Cable)" (VF rušení od zapalovacích kabelů s porušenou izolací)

 

Napadá vás někoho něco? díky moc!

 

2019-04-11 21_43_08-.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...