Přejít na obsah

Scala kódování


ferda25

Doporučené příspěvky

  • o 4 týdny později...
V 25. 1. 2020 na 18:41, RÁFEK napsal:

Trocha hraní s VCDS a Lane Assist toho ve Scale umí o něco více (viz. videa výše).

- Aktivace možnosti výběru citlivosti

- Aktivace adaptivního vedení v pruhu

Největší radost mám ovšem z toho, že nyní si LA pamatuje poslední volbu. Tudíž už není potřeba při každém startu deaktivovat na maxidotu či v menu infotainmentu.

 

 20191003_160954_zv.thumb.jpg.4a073efc79eacf6345d18690edd192bc.jpg

20191003_161009_zv.jpg

20200111_145649_zv.jpg

20200111_163850_zv.jpg

Ahoj, hledal jsem jak nastavit adaptivní vedení v pruhu - bohužel zatím bez  úspěchu :(. Je možné nasdílet kódování? Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 17. 2. 2020 na 11:27, Drapa napsal:

Tak budíky překódovány na sport a lane assist nakódován zpatky s dokódováním paměti.

 

Díky kluci... @RÁFEK a @Scala10

344570C9-C7A9-47B2-83B2-FF7EA14BA37E.thumb.jpg.9c99b28b6ad2d54b6353a2728d8620c9.jpg

 

Ještě jsem dokódoval zadní LED při DRL, ale jen tu část, co svítí 5. dveřích. Při klasických světlech se zapnou i ty kraje. 

 

IMG_7469.thumb.jpg.4a5b69744b352466c3449341b66f4c7d.jpg

Kódování zadních LED při DRL je také zajímavá vlastnost. Asi se mi líbí více než zapnutí celých světel ("skandinávský" režim). Můžeš prosím nasdílet kódování? Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jakou máte zkušenost s kódováním a následnou návštěvou servisu?

Na německém fóru  jsem narazil na příspěvek, kde zmiňují, že se auto připojí ke škoda serverům a všechny změny identifikuje a přepíše do původního stavu?

Je to tak opravdu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@vkcko

Svetla si uz nejsem uplne jisty, ale mozna to byly:

 

Leuchte23SL HLC7 a nastavení Dimming_CD_23 - nová hodnota 100 a Light Function_C_23 dat na Tagfahrlicht a Leuchte24SL HRA69 a zase Dimming_CD_24 dát na 100 a Light Function_C_24 na Tagfahrlicht, ale nemam presne poznaceno, ktere to byly, zkousel jsem a sledoval jsem, ktera svetla se budou rozsvecovat.

 

S návštěvou servisu je to jak kdy, už jsme byli 3x a u jedné návštěvy zase začal fungovat start stop, takže jsem ho znova vypínal a u druhé lane assist nezůstal po nastartování vypnutý. Asi je to podle toho, kterou jednotku u auta aktualizují? Fakt netuším, ale kdyby se přepsaly všechny změny zpět jak píšeš, udělaly by se i u mě všechny a né jen některé.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi, aka diagnostika je vhodna na kodovanie scaly? Nevyznam sa v nich moc, no videl som cenovo dostupne, oznacenie HEX V2. Je tato vhodna?

Osobne by som chcel dokodovat

1. citanie dopravnych znaciek

2. vytiahnutie okien pri zavrenom aute, ked prsi

3. automaticke dialkove svetla

4. vypnut S/S

 

a ine drobnosti. Diagnostiku zvazujem preto, ze by som nerad o funkcie prisiel pri prehrati softu v servise a mal moznost to doma zase zapnut.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, je tu někdo, kdo má na Scale prokazatelně fungující automatické přepínání dálkové/potkávací (i dokódované)? Máme Scalu Style s adaptivním tempomatem a Lane assist, bohužel bez auto dálkových. Náš dealer se snažil zjistit víc a tvrdí, že u automatických dálkových má být dle jejich technických informací jiná kamera (zrcátko). Můžete se prosím podívat, případně vyfotit, jak vypadá vaše kamera. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@csabac přesně jak píše Martab, automatické dálkové řídí kamera za čelním sklem, která současně funguje pro Lane asist a hlavně Čtení značek, které umí @ferda25 rovněž nakódovat. To čtení značek nám ve Scale nečekaně moc chybělo.

Pokud s tím nemáš zkušenosti asi bych se do toho nepouštěl a radši to někomu dal. Jde tam dost věci zdrbat.

Jinak uzamčení /odemčení nastartovaného auta lze i s použitím klik kessy?

Editováno: , autor: xtrack
  • Líbí se mi 1
  • Díky 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@csabac pro kódování jsem použil OBD11 - je to celkem easy :) - dalo to chvíli hledání, ale ne diskuzním fóru OBD je i sekce věnovaná SCALE - s vyzkoušeným funkčním kódováním. Není tam sice všechno ale jako základ pro hraní stačí :) . Použil jsem a funguje :). Na některé drobnosti je tam i nachystaná apka - že se nemusíš moc štrachat v názvech registrů a hledat kde co nastavit. @Luboun Přepínání dálkových světel (dokódováno) mohu potvrdit - funguje. Co jsem nevěděl je, že snad všechny? koncernový auta mají ve výbavě i alarm (též jsem na scale dokódoval) - sice nemá ultrazvukový čidla, ale na otevření/vyháčkování dveří  funguje :) )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chtěl jsem automatické ztlumování dálkových světel. Když už auto všechny senzory má, tak proč to nezapnout? Ale to jsem se přepočítal :)

Skoro budu litovat, že jsem bral skladovku ... jako tenkrát jsem auto potřeboval hned, protože staré odešlo do věčných lovišť a nebyl čas čekat na vyrobení. Jsem teda se scalou zatím rozhodně spokojen, ale pár věcí bych přece jenom nakonfiguroval jinak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@vkcko

A absolvoval si už garančku v autorizáku? Neměli připomínky nebo nepřehráli sw? Se scalou jezdí manželka, tak počkám do podzimu a pak asi necháme dokódovat. Pak mi chybí ještě trochu tažné, to je ale prý akce za 20-30kkč a rozebírání půlky auta, tak se na to vykašlu. Jinak zatím po 1000 km spokojenost....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@vkcko Díky? Konečně někdo,kdo se podělí a poradí? Ano, tento alarm je super věc, také mám?

Měla to už i pozdější F1, ale musel se výstup z komfortky nebo BCM už si nepamatuju, napojit na sirénu nebo na klakson.

@boonno Však si to nech od někoho tady dokódovat, nebo návod viz výše, servisu je to jedno.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

když to zmizí, dokoduji znova ;). Tažné jsem také zvažoval, akorát máme smůlu. Pokud auto nebylo vyrobené aspoň s přípravou na tažné, legálně tam tažné nedáš ;( aspoň ne do našeho. V techničáku nemá povolené hmotnosti, bohužel mě to nenapadlo kontrolovat. Vlastně jsem ani nečekal, že to škoda udělá - vyrábět auta bez možnosti dodatečně dodělat tažné...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • PTiCA změnil název na Scala kódování VCDS
  • Pawouk změnil název na Scala kódování

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...