Přejít na obsah

Scala kódování


ferda25

Doporučené příspěvky

V 3. 6. 2023 na 1:04, D4V3CZ napsal:

Dobrý den,

 

už jsem to tu pročítal tak 5x a stále nemohu najít postup dokódování Adaptive LA. Pokud to tedy na Scale r.v.:2022 jde. Najde se tu někdo kdo by poslal?

děkuji.

Ahoj, tak jsi nehledal pořádně, stačí si stáhnout dokument "Komplet scala kódování VCDS..." od uživatele "Zipro", který je pár příspěvků zpět a hned jako první věc je Adaptive LA.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dokodoval jsem emergemcy asist, varianta 2.... Ale při zkoušení mi auto zastavi, a v vzápětí se zase rozjede. Nezustane stát....

Jinak jak se jednou EA aktivuje, tak podruhé už nezareaguje!

Dělám něco špatně ?

Nebo mi neco chybí ještě aktivovat?

 

Ještě se peru s automatickým Light asist. Po vypnutí zapalování se mi vždy deaktivuje...ale reset mám jako neaktivní. Ještě nějaký typ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Vladimír Kalandraco se týká EA - podruhé již nezareaguje - jelikož LA/adaptivní LA se cca po půl minutě vypne pokud není reakce od volantu (je nutné ho znovu v menu aktivovat), to, že se automobil rozjede jsem nevěděl, neměl jsem takový časový prostor na zkoušení, u mě automobil zastavil, ale již nevím na jak dlouho, je možné, že se znovu rozjede, jelikož automatická převodovka je v režimu D/S, myslím si, aby funkce EA korektně fungovala, musela by Scala obsahovat automatickou parkovací brzdu, což nemá a je to velká škoda... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

myslis brzdove svetla? no ja skusenost nemam-ako podla mna by to bola dobra vecicka co sa tyka bezpecnosti.

na golfe som videl dokodovane vystrazne blinkre ked zabrzdil ale auto muselo zastavit az potom sa to samo rozblikalo-vyznam to urcite ma...

kazdopadne v realnej prevadzke napr na dialnici alebo ked je clovek rozbehnuty a nejaky chujo zrazu dupne na brzdy a treba prudko zabrzdit (nie zastavit) by bolo fajn mat zas takuto vecicku ze by blikali brzdove...sak vyskusaj, popros niekoho nech ide za tebou autom a daj vediet :D

 

 ...tu mas video ako to fungovalo na golfe-ak by to takto fungovalo nas cale ze by sa piate svetlo rozblikalo tak to by bola super vecicka

 

Editováno: , autor: fsociety19x
edit
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja mam tiez blinkre v zrkadlach ale pri skodovke tazko povedat-mozno tieto nie su nastavene na to aby pocas toho blikali. bez toho aby to neikto realne odskusal ze pojde niekto za nim alebo polozi na daku prazdnu cestu kameru a vyskusa to sa tu budeme len dohadovat a teda asi nema zmysel to tu dalej riesit lebo este sem pride moderator spravit bububu.

 

***a sledovat rovno obe situacie teda aj brzdove ci blika a ci sa pri zastaveni rozblikaju smerovky

Editováno: , autor: fsociety19x
EDIT
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 14 hodinami, radek253 napsal:

Když jsme jezdili na kurzy bezpečné jízdy, tak nás učili používat funkci nouzového brzdění - opravdu to tak funguje, vyzkoušeno na Oktaviích(asistent nouzového brzdění), myslím od druhé generace, jednička to neměla.

j

Mám za sebou taky polygon a od O2 signalizace krizového brzdění funguje, jen tady má nouzi každý asi jinde. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tusim, ze od nejakeho roku uz by tim mela byt auta vybaveny z vyroby kvuli bezpecnosti. Ale ono malo kdo ma na to ty ,,koule" rozjet se na 80km/h a pak naplno slapnout na brzdy az do zastaveni 🙂 Ono je neco jineho, kdyz se neco stane v provozu a na ty brzdy fakt slapnes , ze si myslis, ze proslapnes podlahu. 🙂 a neco jineho kdyz to chces zkusit jen tak a nic te pred tebou nebrzdi 🙂 


jinak to vypadá, že zalezi na modelovem roku, kdy si s tim clovek muze ,,pohrát": 

MR 2022 ma v nabidce napriklad

Crash flashing
Emergency alert blinken
Multi kollisions Blinken
Notwarn blinken NBA Phase 2
Panic flashing
 

MR2021 to v nabidce nema 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Otestovano na Fabii 3 MR17 a Kamiq MR22, v obou případech při brzdění cca z 80km/h po aktivaci ABS začala blikat brzdové světla (aspoň 3. jehož odraz lze vidět v okně v noci), po zastavení se spustí výstražné směrovky (včetně indikace v kabině). Obě auta bez nějakého dodatečného kódovani této funkce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím borci, dostal jsem teď s

Scalu a tak jsem si koupil prozatím OBDeleven ať si s tím můžu trochu pohrát a něco už jsem si přes adaptace a long coding nastavil, jenomže sehnat někde návody je peklo nebo jsem nemehlo, nemáte někde ten docx soubor? Snažil jsem se udělat si tu registraci ale čekám na potvrzení či co, díky za odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...

vlakno nam tu trosku spi tak len doplnim z vlakna o dorabke wlanu ze vsetky nastavenia wlanu (wifi) toho ako ma fungovat apple carplay a android auto plus zrusenie limitov na zadavanie textu a nastaveni sa da vsetko dorobit v jednotke 5F. staci teda hladat cez slova wifi, wlan, carplay, apple, android....

 

taktiez som sa zaoberal dorabkou predelzenia funkcnosti lane assistu z 10 resp 15 sec na 60 sekund a znizenie limitu jeho funkcnosti pod 60km/h.

sumar je taky ze minimane ten limit na 60 sec sa da dorobit aj ked to zalezi od kamery ale zrejme to ide dorobit len cez odis/vcp a nie VCDS.

limit pod 60km/h je naviazany na tzv traffic jam assist, ktory byva bezne v autach s DSG a elektrickou rucnou cize povedal by som ze na scale asi uplne nemozne.

Editováno: , autor: fsociety19x
edit
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

dokodovane: dodatocne zotretie stieraca pri ostreku- cez "traenenwischen" funguje to skvele teda zotre napr v predu standardne 3x a potom to pocka par sekund a az nasledne zotrie 4x. zadny som netestoval...

 

co nefunguje je nahodenie servisnej polohy stieraca do menu-stale tam svietia len polozky ako ze zotieranie pri dazdi, zotretie zadneho pri spiatocke atd. neviem sice ako to ma presne fungovat ale ak by to bolo tak ze keby to mam aktivovane cez menu tak by sa vzdy dali stierace do tej polohy to by bolo super hlavne v zime ked mrzne.takto to clovek musi robit manualne a nezabudnut na to ked ide von z auta. skoda ze toto kodovanie nefunguje.

 

co ma mrzi este viac nefunguje ani volba ESC sport/off-toto hned na prvej strane ferda v r 2019 pisal ze ide. myslel som ze to bude v long codingu pod brakes ibaze moja scala tam nepodporuje coding iba adaptation (to iste mam v central electrics). hladal som to v adaptations ale nenasiel som hmmm.

 

nastavenie posilnovaca rieadenia sice nastavit islo ale vyhodilo error-prepol som to na dynamic tak uvidim ale asi to fungovat nebude.

 

 

skusal niekto na scale napr to ESC?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...