Přejít na obsah

EGR?


Hammerdin

Doporučené příspěvky

Zdravím, Škoda Octavia I, 1.6, kód motoru AVU, měl bych dotaz, při prvním, tedy studeném, startu mi z výfuku jde černý kouř + saze (viz video). Po načtení diagnostikou mi vyskočila chyba 17811 -EGR systém (P1403 - 35 10). Co mě zajímá je, zda je jev na videu provázán s výpisem z diagnostiky a mám rovnou kupovat nový EGR. Má někdo podobnou zkušenost, předem díky.

Editováno: , autor: Hammerdin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Ahoj Hammerdine,

 

video mě nejde spustit, ovšem podle popisu si doufám tvrdit, že tím to nebude. 

 

Nejdřív se tě zeptám, jestli byly na motoru dělaný gufera u ventilů. Za druhé, kontroluj olej, jestli ti neubývá. Většinou je to tímto. Aspoň u mě. Po zahřátí to pak nehulí, pokud nejedu z kopce na kvalt a pod kopcem nepřidám. To pak vyletí saze jak z čiplýho TDi :D. Mám natočeno přes 340 tisíc a dělaný je nemám. U mě tento problém bude taky v kroužkách. 

 

Poradím ti použít hustší olej. Používám už přes rok MOGUL GX-FE 10W40 (79Kč/l - oleje.cz) a mám daleko menší úbytky jak na 5W40. I kouřivost je menší. 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 minutami, Hammerdin napsal:

Ahoj, motor je po kompletní generálce, jediné, co se neudělalo jsou písty a pístní kroužky. Tak doufám, že se olej neztrácí právě přes ně. Olej vyzkouším, děkuji.

 

Zkus sundat gumovou hadici, která vede do filtrboxu z levé strany. Je to odvzdušnění klikové skříně. Pokud by z toho šel modrej kouř (při nastartovaném motoru), měli by to být zapečený kroužky. Popř. půjčit sadu na měření tlaků ve válcích. Dá se to koupit i na netu do 500,-Kč/sada. To je asi nejlepší způsob. :)

 

Hodně zdaru s motorem!

Editováno: , autor: nemesis2180
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...