Přejít na obsah

Spínač centrálního zamykání na středovém tunelu


palmexman

Doporučené příspěvky

Pěkný den všem,

po 2 leté záruční lhůtě mi začal zlobit spínač centrálního zamykání u OII umístěn u řadičky. Zamknutí auta jde v pořádku ale stisk na druhé straně, tedy odemknutí jde velmi špatně tlačítko musím mačkat větší silou. Řešil to již někdo z Vás? Jak se tlačítko vymění? Jumbo Box ven?:( Děkuji za rady

post-13429-12685157552113_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem napsal email do Škodovky a popsal celou situci...druhý den mi volal můj prodejce...spínač vyměnil za 30minut-> cena 400Kč spínač 377práce=777Kč....vzal to jako zálohu a v pondělí to předá Škodovce k proplacení, popř. vyjádření :) Prý to odchází velmi často jelikož jsou tam slabé drátky, které se časem unaví. Kluci na to maj grif, že JUMBOBOX povolí nějak vzadu a jen nadzvednou....tak spokojenost:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Tak jsem napsal email do Škodovky a popsal celou situci...druhý den mi volal můj prodejce...spínač vyměnil za 30minut-> cena 400Kč spínač 377práce=777Kč....vzal to jako zálohu a v pondělí to předá Škodovce k proplacení, popř. vyjádření :) Prý to odchází velmi často jelikož jsou tam slabé drátky, které se časem unaví. Kluci na to maj grif, že JUMBOBOX povolí nějak vzadu a jen nadzvednou....tak spokojenost:)

Ahoj,

nevis neco blize o tom grifu jak vymenit ten spinac bez jumba ven? Potrebuji ho vymenit a cele to rozdelavat je slozite. Diky moc za info. Dan

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Zdravíčko,

taky jsem spínač měnil. K výměně stačí mít 1 šroubovák na Torxy a šikovné ruce. Dá se to spáchat za 10 minut. Teď postup:

 

0. odpojit (-) od akumulátoru - já nedělal, jen jsem dálkáčem zamkl, což pro skupinu interiérových zařízení odpojí relé...

 

1. Vytáhnout popelník + vycvaknout rámeček který drží kožku kolem šaltpáky (nejlépe hrubou silou vzhůru od dvířek popelníku)

2. Dva šrouby, které jsou pod rámečkem vyšroubovat a vyndat boudičku na popelník (zezadu boudy odpojit konektor osvětlení popelníku)

3. Vyšroubovat pravý šroub ve vzniklé díře + šroub na vnější straně krytu tunelu, který má spolujezdec u nohou (tím se uvolní boční stěna tunelu a je možné jí dopředným pohybem sejmout)

4. Pořádně zatlačit na spínač centrálu, až propadne do tunelu

.... další operace připomínající gynekologické vyšetření doporučuji provádět ze sedadla spolujezdce...

5. Skrze tři přístupové otvory (kolem řadičky, z boku co byl kryt tunelu a díry po spínači) odpojte spínač od kabelu (pokud možno neulomit pojistný jazýček), vyměnit za nový a připojený ke kabelu nacvaknout zpět. Nacvaknutí zpět vyžaduje dost síly. Jde si dobře vypomoct páčením šroubovákem, který zasunete z boku tunelu...

6. Ověřit funkčnost (indikace + že svítí se světly + zamykání/odemykání)

7. Nazpět smontovat a hotovo.

 

Jen bych poznamenal, že doporučuji koupit originál koncerňácký spínač (PN: 1Z0962125A3X), který mi fungoval na první dobrou. Narozdíl od aftermarket sráče z Auto Kelly, nesoucí označení VIKA, který byl sice za půl ceny, ale za to nefungoval. Zmohl se jen na svícení a indikaci zamčení (navíc proti originálu svítil jako kráva - až rušivě), ale za to nezamykal ani neodemykal, tak jsem to pánům z AK hodil na hlavu(!)

 

NA obrázku níže je naznačené minimun, co je potřeba rozebrat...

 

Good luck!

post-90353-0-03877000-1421853238_thumb.p

Editováno: , autor: okubik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Tak přidám taky trochu do mlýna. Výměna je práce na 5 minut max. Vytáhnout 12v zásuvku, odpojit konektory, (není úplně nutné) bacha ať vám nezapadnou dovnitř, pak se to blbě vytahuje. Pokud si při vytahování poškodíte (zlomíte) kroužek kolem zásuvky nevadí. Stojí do 300kč ale dá se žít i bez ní. Já ji mám zlomenou už od koupě auta. Další krok je zamáčknutí celého tlačítka, které budeme měnit do středového tunelu (chce to trošku síly). tlačítko protáhneme otvorem od 12v zásuvky a odpojíme konektor. Napojíme konektor na nové tlačítko a opačným postupem zasadíme zpět do otvoru ve středovém tunelu. Chce to trochu grif, ale i to se dá celkem v pohodě. Nasadíme konektory na 12v zásuvku a zacvakneme zpět do otvoru. Ozkoušíme funkčnost. Tenhle návod potěší hlavně majitele s DSG řadičkou, která se nedá tak jednoduše sundat a návod výše je tím pádem pro ně komplikovanější.

 

Další poznatek co si dovolím je ten, že jsem ten spínač rozebral a nenašel v něm žádné slabé drátky, které by se mohly unavit. Takže většinou se buď ochodí kontakty na plošném spoji, nebo ten silikon ve kterém jsou vodivé plošky. Máte tedy možnost kontakty na plošňáku očistit sprejem na kontakty, nebo ty vodivé gumičky přelepit kouskem hliníkové folie. To jsou ale vetšinou jen dočasné způsoby. Kontaky se zase oleští a folie časem zase upadne, nebo jinak poškodí. Poslední možnost je celý ten silikon otočit (ve směru jak to mám na fotce vůči tomu plošňáku)a ty dva cancourky ustřihnout, aby si to pěkně sedlo na plošňák (pro sychr můžete i podlepit samotnou kolíbku tlačítka aby se vám ty vodivé kontakty na silikonu více zatlačíly ke kontaktům na plošňáku). Pokud nepoužíváte tlačítko zamknutí stejně jako já, je to pro vás toto nejlevnější možnost opravy. Dveře se mi zamykají automaticky při jízdě.

Pokud nepomohlo ani jedno, pak vás čeká koupě nového tlačítka. Koštuje to do 500,- za originál. Ty čínské napodobeniny jsou k ničemu.

 

Mnoho šťastných kilometrů.

20180530_101447.jpg

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Tieto kvalitné spínače pomali odídu asi každému. Môj tak isto zamykal , ale pre odomknutie trebalo poriadne zatlačiť aj niekoľkokrát. Na plošaku zistená oxidacia . 

IMG_20180917_182917.thumb.jpg.34c590eabe8c624c1413f42bdd2463bd.jpg

Screenshot_20180917-181641.thumb.jpg.d5823c63f12bf039c6589d10eb4b4c9a.jpg

Screenshot_20180917-181622.thumb.jpg.69c8178563f082e5265726370630f1f6.jpg

Screenshot_20180917-181615.thumb.jpg.d2177e26ec7c9770b31ce7bebbd10f14.jpg   

Skúsim to prečistiť, čo to povie.  

Editováno: , autor: mino22
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je tak u 12 rocneho auta. Zamykacie kontakty su v horsom stave a predsa išlo zamykanie na jednotku. Ten plošáčik sa da stiahnut uplne dole z tých štyroch drôtikov. A asi tu je hlavny problem. Jeden drotik ma v kontakte s plosakom (v diere) oxidaciu. A pri poriadnom zatlačení odomknutia sa stlačil aj plošak a vtedy chytil kontakt . Tie styri nôžky asi priletujem a bude. A este by ma zaujimalo či vam po dlhsom drzani tlacidla stiahne a vytiahne okna . Lebo mne iba vytiahne.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Okna jdou podrzenim tohoto spinace i stahnout, ale nejde to vzdy. Myslim, ze to ma neco spolecneho s tim, aby tuto funkci mohl pouzivat jen clovek, ktery ma klic od auta. Kdyz na DO pouziji tlacitko pro odemceni, muzu nejakou dobu vypinacem stahnout okna. Moc jsem to neresil, ale pokud si pamatuju dobre, tak to jde jen dost kratkou dobu po pouziti DO. Po minute uz to urcite nejde... Otazkou je, jak se to chova pri zapnutem zapalovani. Cekal bych, ze v tomto pripade to bude fungovat bez problemu. Nezkousel jsem...

Editováno: , autor: LucasCZE
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyriešené. Skúsil som najprv podlepit tie gumené kontakty, nie tenkým alobalom , ale tou foliou zo žuvačiek -ta je kus hrubšia. A funguje to krásne ľahko ako nové. . Aj odomykanie ,aj zamykanie. A to sťahovanie okien skutočne funguje iba krátko po odomknutí a potom už nie , ani s kľúčom v spínačke. Vyťahovanie ide stále. Oprava za 0.50 centov-sekunďák. 

IMG_20180920_144502.thumb.jpg.1352565899bcad23b5a55af8a5b6e8d8.jpg 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 6 měsíců později...

Zdravím. Přestalo mi fungovat tlačítko odemykání centrálu na středovém tunelu na OII r.v. 2007. Tlačítkem zamknout jde ale odemknout již nejde. Koupil jsem jiné a to rovněž nejde.:-( Měl už někdo tu samou závadu? Diagnostika nic nehlásí... Díky Franta

tlačítko.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...