Přejít na obsah

Pěti kvalt


kodiakk

Doporučené příspěvky

Ahoj všem, minulý týden jsem prodal svojeho Superba a chci jít do roční octavie. Mám k vám dotaz k motoru 1.6 tdi z pětikvaltem. Chci se zeptat, jestli ten  pětikvalt stačí, nebo tam chybí ta šestka. Zajímalo by mě, když auto jede třeba 150 kmh tak kolik má na tu pětku otáček a jestli ten motor neřve, když nemá šestku. Přemýšlím právě o tomto motoru, nebo potom o litrovém tříválci  85kw. Bohužel tady u nás v salónu ani jeden nemají na vyzkoušení. Moc vám děkuji za odpověď... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli jsi zvyklý na šestikvalt, bude ti šestka chybět. Pokud nejsi, chybět ti nebude. Šestka by s tímhle motorem byla jen na jízdu ustálenou rychlostí po rovince, proto ji tam výrobce nejspíš nedával. Ale hodila by se, ne že ne. Co se hlučnosti týká, tak při 150 km/h motor prostě řve. Kolik točí otáček nevím. Ale v mém autě to při 150 km/h mělo nějakou rezonanci (celkově, ne že by tam rezonovalo něco konkrétního), takže jsem jezdil buď 140 nebo 160 km/h, pokud jsem potřeboval jet podobnou rychlostí. Při 160 km/h to bylo subjektivně tišší (nebo na ucho příjemnější) než při 150 km/h.

 

Když jsem měl 1.6 TDI jako hlavní auto, šestka mi nechyběla. Teď ho mám jako druhé auto a když do něj přesednu z hlavního 2.0 TDI DSG (7 st.), tak mi šestka chybí zoufale a pořád podvědomě čekám, kdy to auto přeřadí a ty nezvykle vysoké otáčky spadnou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli chceš jezdit vyššími rychlostmi, tak ta šestka pro tebe určitě bude vhodná. Nevím kolik to točí při 150 km/h, protože tou rychlostí jsem s tím autem ještě nikdy nejel, jelikož do Německa nejezdím.

Každopádně při 130 (135km/h tacho, 130km/h gps) točí skoro přesně 2500 ot/min.

Při šestce by to bylo tak o 200-300 otáček méně. Hlavní rozdíl bude ale asi spíše v hodně dlouhé jedničce a dvojce u 5 kvaltu, který bude u 6 kvaltu trošku lepší.

 

 

IMG_0383.thumb.jpg.1226307d118bdd0d1e95e14da6946a3a.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ve 160 tam jsou 3000 otáček, problém 5 kvaltu je spíš v tom, že má dlouhou 1/2/3 takže to auto nemá odpich.

Motor je hlučný u OIII pořád, protože je to levnej shit s levným plechem a levnou zvukovou izolací i dvoulitrem budeš mít v kabině hluk pokud jsi byl zvyklí na superba.

Jestli si chceš koupit 1.6 TDi protože jsi ji slyšel v OII, tak to nedělej, protože OII byla v motorizaci s 1.6 diametrálně odlišný kočár. Měla mnohem lepší odhlučnění celé karoserie, motor v případě 1.6 TDI jsi v kabině neslyšel prakticky v žádných otáčkách a hluk od náprav byl taky poloviční. 

OIII je v 1.6 TDi sice spolehlivější a provozně levnější vůz, ale komfort a kvalita zpracování izolace atd. vzala za své je to jak těžší dvojková fabka.

 

Pokud OIII a chceš mít ticho v kabině tak jedině benzín.

Editováno: , autor: 15degren
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zajdi do AAA, tam mají 1.6 TDI snad vždy a uvidíš. Největší problém 5q převodovky je ve městě, kdy vadí dlouhé kvalty. Chce se to projet, hlučnější to je... 1.0 TSI bude určitě tišší, ale zase při těch 150 to nepojede za 6l/100, s tím počítej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

1.6 TDI kw mám 4 roky a jsem maximálně spokojený, ale u tvé verze už bude i SRC, takže tam fakt nevím, jak to s tou močovinou jezdí. Na pružnost vozidla si já nemůžu stěžovat, spotřeba je, na to jak svižně jezdím, opravdu super (dlouhodobě 5,2l/100km, jezdím hlavně dálnici (Přerov-Brno, tachometrových 140km/h) + brněnské zácpy)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...