Přejít na obsah

Motor zhasina po nandani víčka na olej


OndraFly

Doporučené příspěvky

Zdravím, včera jsem s autem ujel asi 150km. Po dotankovani jsem už nenastartoval. Zkontroloval jsem olej a ač mi žádná kontrolka nesvitila, bylo ho tam minimum. Olej jsem dolil ale auto jsem nenatocil. Pak jsem omylem zapomněl nasadit víčko od oleje a motor se rozběhl prakticky bez problémů. Sundal jsem horní kryt motoru, abych vyřadil z oběhu filtr a odpojil odfuk (takovou tu hadicku ve tvaru S pod krytem), ale problém je furt stejný. Hned jakminel nasadíme víčko, motor okamžitě umírá. Zvláštní je, že bez něj auto jede naprosto v pořádku. Ujel jsem s ním bez víčka 40km, abych auto odstavil u známých a ani jsem neměl na kapotě olej. Vzduch saje do motoru, což by mělo být dobře. Neklepe, nechrastí a výkon je normální takže se snad motor ani nepotkal. Je to pro mě záhada, protože na netu nic není. Všichni mají opačný problém, tedy že po sundáni víčka motor chcipa, já to mám přesně obráceně. Neví někdo, co s tím? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S ohledem na chybějící olej (musels dolívat, měl motor znatelnou spotřebu oleje?) by to mohl být PCV ventil, ale to je hodně nepravděpodobný, leda by muselo být sání už uplně zahumusený právě od oleje, karbonu atd., když si to nyní bere všechen vzduch pro běh právě evidentně přes PCV ventil a ne od sání ...

Co je to za rok, výkon a kod motoru?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...