Přejít na obsah

Karoq MR2020


Čočkyn

Doporučené příspěvky

Z toho co lze dohledat například u Škoda Scala, tak je "Side assist" vylepšená verze asistenta "Blind spot detect". 

 

Oficiální text:

"Asistent změny jízdního pruhu (Side Assist), který je dostupný na přání, rozpozná pomocí dvou radarů na zádi, když se zezadu blíží vozidla, která mají v úmyslu předjíždět nebo se již nacházejí v mrtvém úhlu. Řidič je na to upozorněn světelnou signalizací na vnitřní straně krytu zpětných zrcátek. Řidič tak mnohem lépe pozná hrozící nebezpečí. Zatímco známý asistent hlídání mrtvého úhlu (Blind Spot Detect) má dosah radardu 20 m, asistent změny jízdního pruhu (Side Assist) je aktivní až do vzdálenosti 70 m a dokáže tak efektivně varovat před nebezpečím také na dálnicích a rychlostních silnicích. Součástí asistenta změny jízdního pruhu (Side Assist) je i asistent vyparkování (Rear Traffic Alert), který při vycouvání z parkovacího místa upozorňuje na objekty, které se nachází za vozidlem."

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

ahojte neviem sa rozhodnúť lebo nemám dosť informácii môžete prosím poradiť ?

Mám objednaného Karoq Sportline 2.0 TSI a mám dve možnosti buď bude auto vyrobené v 27 týždni MR2019 alebo 32-33 týždeň MR2020

Čítal som aké sú oficiálne zmeny ( nápis , blind atď ) ale skôr ma zaujíma či sa pri zmene modelového roka menia aj nejaké komponenty o ktorých sa oficiálne nehovorí ale boli s nimi problémy v MR2019 ? A napríklad či nehrozí dalšie priškrtenie výkonu motora kvôli WLTP ? Prešiel som konfigurátor škody v celej EU a neviem čomu mám veriť ( na CZ bolo zrýchlenie 7,3s dnes už nieje nič , SK je pre istotu vypnutý úplne a DE uvádza 7s ) 

ďakujem 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
Před hodinou, Michal B. napsal:

Je pravda že Karoq s 1,5tsi od MR2020 bude mít také nádržku na močovinu ? ? Prej aby splňoval novou normu EURO 6c .....

To Ti taky řekli u dealera, takovejhle hoax?

SCR se používá jen u dieslů, u benzínu není možné, ale jistě by to nějakej šikula měl vymyslet a neřešit NOx u benzínovejch přímovstřiků jen recirkulací spalin či jinejma fičurama, který snižujou účinnost ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Proč z ceníku MR 2020 vypadly motory 1,5 TSI-odpověď je jednoduchá,ohromný pokles prodeje naftových motorů,především v 
Německu a o to zvýšená poptávka po benzinu.Samozřejmostí společnosti WVGroup je pokrytí poptávky na domácího trhu.
Důkazem toho je německý ceník MR 2020 z 6.6.2019.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já v tom čuju velký problém s homologacema, od 8.7.2019 měli u škodovky na linkách končit pro 1.5 TSI všechny motorový ECU a softy s emisní normou EU6 AG a EU6 BG, a měly být nasazené jednotky pro emisní normu EU6 DG ...

 

Linky se zastavit nesmí, dostat produkt k prodejcům chvíli trvá, ale možná se opět budou plnit odstavné plochy, snad to "staronový" homologátor pořeší ...

 

Že maj němcí nějaký cenník z 6.6. neznamená nic, německý konfigurátor nyní u Karoqa také nemá 1.5 k nabídnutí ... A držte se, není tam ani 2.0 TSI, jediný benzín co si kluci a holky německý můžou nyní u Karoqa objednat je 1.0 TSI ... Že by byl diesel mrtvý to nevypadá ani trochu, ba právě naopak :t

http://cc-cloud.skoda-auto.com/deu/deu/de-de/nu7/65000

 

1,6l TDI 85 kW 6-Gang jako jediná verze s Effizienzklasse A, ostatní všechny za B ... Tyhle Effizienzklasse nemám rád pro velké zjednodušování, ale i tak to něco říká B)

Editováno: , autor: rayx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hodnoty emisí a spotřeb u nových vozů jsou zjištěny dle nového homologačního standardu WLTP (Worldwide Harmonized Light Duty Vehicles Test Procedure) a v souladu s platnými právními předpisy jsou v tomto ceníku uvedeny dle standardu NEDC (New European Driving Cycle) do kterého jsou přepočítány.

Hodnoty dle standardu WLTP Vám na přání poskytne Váš prodejce vozů ŠKODA.

 

Seit dem 1. September 2018 ersetzt das neue Testverfahren WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) den bisherigen Fahrzyklus (NEFZ=NEDC). Wegen der realistischeren Prüfbedingungen sind die nach dem WLTP gemessenen Kraftstoffverbrauchs- und CO2-Emissionswerte in vielen Fällen höher als die nach dem NEFZ gemessenen. Weitere Informationen zu den Unterschieden zwischen WLTP und NEFZ finden Sie unter www.skoda-auto.de/wltp
Aktuell sind noch die NEFZ-Werte verpflichtend zu kommunizieren. Soweit es sich um Neuwagen handelt, die nach WLTP typgenehmigt sind, werden die NEFZ-Werte von den WLTP-Werten abgeleitet.

Die zusätzliche Angabe der WLTP-Werte kann bis zu deren verpflichtender Verwendung freiwillig erfolgen. Soweit die NEFZ-Werte als Spannen angegeben werden, beziehen sie sich nicht auf ein einzelnes, individuelles Fahrzeug und sind nicht Bestandteil des Angebotes. Sie dienen allein Vergleichszwecken zwischen den verschiedenen Fahrzeugtypen.

 

Tak je snad jasné, že se jedná o srovnatelné NEDC hodnoty získané přepočtem, ty s rozpětím pak právě slouží k porovnání mezi typy a ne konkrétními jednotlivými vozidly B)

Jsou to ceníky stejných motorizací Karoq MY2020, český platný od 24. 6. 2019 do odvolání, německý Stand: 05.06.2019 ... Irrtümer vorbehalten :t Ty benzíny jsou prostě ve srovnání s dieslem velký oříšek ...

Editováno: , autor: rayx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

KAROQ MR2020

 

ŠKODA KAROQ a ŠKODA KODIAQ se vedle výrazného emocionálního designu a velkorysé nabídky prostoru vyznačují také novým sebevědomým nápisem na pátých dveřích. Tento prvek se poprvé objevil na nových kompaktních modelech ŠKODA SCALA a KAMIQ i na modernizovaném modelu SUPERB. Postupně bude zdobit záď všech modelů značky ŠKODA.


Side Assist s dosahem 70 metrů.

Širokou paletu asistenčních systémů modelů ŠKODA KAROQ a KODIAQ nyní rozšiřuje systém Side Assist. Ten u obou modelů SUV nahrazuje dosavadní Blind Spot Detect. S novým systémem vzrostl i jeho dosah z dřívějších 20 na nynějších 70 metrů. Asistent pomocí dvou radarových systémů rozpozná vozidla, která se blíží zezadu, nebo jsou v mrtvém úhlu. Vylepšené jsou i varovné signály, které systém dává řidiči. Namísto ve skle zrcátek, jak tomu bylo doposud, se teď podpůrná světelná signalizace projevuje na vnitřní straně vnějších zpětných zrcátek. Signály jsou tak mnohem výraznější a kromě toho lze také regulovat jejich jas. Systém pracuje při akceleraci od rychlosti 15 km/h a při brzdění až do rychlosti 10 km/h. Pevnou součástí Side Assist je také Rear Traffic Alert. Ten při couvání z parkovacího místa upozorňuje na objekty, které se pohybují kolem zádi vozu.


Adaptivní podvozek DCC nyní i v kombinaci s pohonem předních kol.
Výrazné zlepšení komfortu nabízí pro obě SUV značky ŠKODA volitelně dodávaný adaptivní podvozek (DCC). Ten už není v nabídce jen pro vozy s pohonem všech kol, ale i v kombinaci s pohonem předních kol. Adaptivní podvozek DCC prostřednictvím elektricky nastavitelných tlumičů automaticky přizpůsobí tlumení a pružení podvozku stavu vozovky a aktuálnímu, popř. upřednostňovanému, stylu jízdy. Řidič se může prostřednictvím volby jízdního profilu také rozhodnout mezi režimy Comfort, Normal a Sport, což nabízí široký rozsah od mimořádně komfortního stylu jízdy až po jízdu sportovní.

 

KESSY s pohybovým senzorem.
ŠKODA postupně vybaví systém bezklíčového odemykání KESSY u všech modelů pohybovým senzorem v klíčku a sníží tak riziko odcizení vozu nebo vloupání se do něj. U systému, který je volitelně k dispozici pro modely KAROQ a KODIAQ, se signál, vysílaný klíčkem, automaticky vypne, pokud klíčem není po dobu 15 minut manipulováno, protože například leží v zásuvce nebo na stole. Jakmile se klíčkem zase pohne, opět se aktivuje funkce vysílače. Poté lze jako obvykle vozidlo ŠKODA KAROQ nebo KODIAQ komfortně otevřít a nastartovat tlačítkem startu, aniž by se musel vzít do ruky klíč.


Nový motor 2.0 TDI pro model ŠKODA KAROQ.
Paleta motorů pro model ŠKODA KAROQ bude doplněna o nový motor 2,0 TDI o výkonu 140 kW (190 k). Ten díky SCR-katalyzátoru, AdBlue vstřikování a filtru pevných částic splňuje emisní normu Euro 6d-TEMP. Agregát, známý již z modelu ŠKODA KODIAQ, se v sériové verzi kombinuje s pohonem všech kol a sedmistupňovou převodovkou DSG.

 

190717_side_assist.thumb.jpg.90c9bd46dcd16c4fcf460a330811ee05.jpg190717_SKODA_KAROQ.thumb.jpg.34d9ef9043bc95517340937c96db1bb6.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...