Přejít na obsah

Spojka dole málo tlačí proti noze


jana8472

Doporučené příspěvky

Ahoj, ráda bych se zeptala, jestli následující chování spojky u 1.4 MPI je normální. Vlastně doufám, že je to závada, protože mne to dost štve. Jde o to, že v dolní třetině nebo čtvrtině chodu pružina spojky vždy téměř přestane klást odpor (přestane mi zvedat nohu). Nemluvím o záběru spojky, jenom o síle, kterou se pedál snaží vrátit nahoru, i na vypnutém motoru. Problém je to proto, že je pak těžší pustit spojku zcela plynule a kontrolovaně, když pružina dole skoro netlačí, a pak se najednou v třetině chodu odspoda jakoby probere a vykopne mi nohu nahoru. Výsledkem je cuknutí, a to mi vadí. S rok novou, ostře zabírající spojkou je to ještě horší. U žádného jiného auta jsem se s tím nepotkala (ani u šrotového Golfu 3). Auto má najeto 285 000 km. Dělá to od začátku co auto mám (dva roky). Jinak ale vše na spojce chodí hladce, nemám pocit, že by někdo něco vázlo, drhlo, apod.

 

Umím se představit, že je to tak navrženo schválně, aby se předešlo neúplnému vyšlapávání spojky a tím poškození převodovky. V tom případě bych se chtěla zeptat někoho, kdo zná detailně konstrukci spojkového pedálu, válců a spojky, v které součásti se realizuje tenhle nerovnoměrný odpor pedálu a jestli by šlo ji nahradit nějakou z jiné motorizace nebo modelu, která to nedělá. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...