Přejít na obsah

Špatně se řadí jednička za studena


Bombos3

Doporučené příspěvky

Zdravím

V průběhu zimy se mi začal objevovat problém, že mám obtíže zařadit jedničku potom, co auto stálo venku. První 2 až 3 zařazení jedničky nechtějí zaskočit a zpravidla jsem to tam horko těžko dostal stylem 2 => 1. Po cca 2 km a mírném ohřátí už problém většinou vymizí. Za současných teplot to pozoruji významně méně. Při delší jízdě (4km a více) už to řadí naprosto bez potíží a zcela hladce.

Myslíte, že by to mohlo být převodovkou (200 000km) nebo by mohlo třeba jenom stačit vyměnit olej? Podle názoru mechanika je v pytli převodovka, ale spíš mám pocit, že se mu "taková blbost" nechtěla řešit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

mam to same ,,,, fabia 2000 50kw/68hk motor 180k km , ,za studena ide velmi tazko 2ka a 5ka co pred tym nebolo zacalo to az tak tento rok. prevodovy olej bol meneny v servise v roku 2016,, takze tam asi problem nebude... Co pozeram tieto rocniky v inzeratoch tak viac  z nich ma napisane ze "menena prevodovka".. takze ta hranica 200k km tam asi bude.  po vymene oleja v 2016 som citil dost rozdiel v radeni rychlosti,,pocitovo to slo velmi dobre ako po masle ale dnes uz to tak nieje..  ale menit olej  aj dnes? 2 litre oleja su za par kaciek , tak neviem 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...