skillet95 Posted May 24, 2019 Posted May 24, 2019 Zdravím,chci se zeptat zda má smysl dávat větší intercooler když mám sériové turbo,jde mi o lepší chlazení turba ale bojím se turbo díry,díky za odpovědi. 1.9TDI 81kw+chip. Quote
Tonda-B Posted May 24, 2019 Posted May 24, 2019 Lepší intercooler nemá moc společného s teplotou turba. Sníží teplotu stlačeného vzduchu, tedy to, co leze z turba ve výkonu tak 150 st.C teplé. Za intercoolerem to bude mít - podle rychlosti jízdy a teploty vzduchu venku - tak 65 st.C. Pokud bys tu teplotu stlačeného vzduchu snížil třeba na 45 st.C, budeš mít tak o 20 koní vyšší výkon. Quote
skillet95 Posted May 24, 2019 Author Posted May 24, 2019 Mám tento cooler i s trubkama..mám ho za směšnou cenu tak mi vrtá hlavou zda to dělat nebo ne..tím se ta teplota nesníží? Quote
Tonda-B Posted May 25, 2019 Posted May 25, 2019 Teplota stlačeného vzduchu se jistě sníží. A analogicky se zvýší i výkon. V poměru - snížení o jeden stupeň Celsia zvýší výkon o jednoho koně. Co uděláš je tvoje věc. Quote
Recommended Posts