Přejít na obsah

1.2 HTP, 44 kW, 6V, motor BBM, studený start


Daniel Výborný

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

motor má najeto cca 70 tisíc km. Nyní je auto po výměně oleje, svíček, filtrů. Již byla na motoru provedena oprava hlavy motoru z důvodu naměřených nízkých kompresních tlaků - špatný ventil.

Poslední dobou sleduji při studeném startu nepravidelný chod motoru a zvýšené otáčky (cca 1200), musím přidat plyn jinak by motor nejspíše zhasl a je celkem výrazně cítit benzín. Tento stav trvá asi tak 2 minuty, pak klesnou otáčky do normálu (cca 850). Motor na volnoběh poté vypadá takto: https://youtu.be/mszlNQH68Y4

Volnoběžné otáčky jsou cca po těch 2 minutách stálé, nekolísají. Diagnostika z pohledu chyb nic nehlásí, ale zjistil jsem kontrolou měření hoření, že na všech 3 válcích dochází k vynechávání hoření. Na volnoběh k výpadku nedojde skoro nikdy, ale když např. zvýším otáčky na 2500, tak se objeví výpadek vždy na jiném válci cca po 5-10 vteřinách. Když to pozoruji, tak je to i citelné (takový malý škub).

Koukal jsem i na úhel škrtící klapky a je vždy cca na 4,7%. Nikdy neklesne na 0 i po přidání plynu. Nevím jestli by to mohlo mít vliv.
Máte prosím nějakou radu nebo nápad v čem by mohl být problém?

Díky.

Editováno: , autor: Daniel Výborný
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 roky později...

Jdu si pro radu. Motor při studeném startu špatně startuje, až na poněkolikáté a potom běží nevyrovnaně. Mám vypozorované, že když vypojím snímač teploty a tlaku vzduchu, tak motor naskočí vždy hned a žádné problémy nejsou. Snímač tlaku jsem koupil nový, ale stejně problém přetrvává. Podle diagnostiky při odpojeném čidle ukazuje snímač teploty vzduchu -40,5 stupňů, to motor naskočí vždy. Jinak je vše v pořádku a žádné chyby nehlásí. 

Nesetkal se s tímto problémem někdo z vás? Už si nevím rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bez snimača dava povel RJ velky minus celzia tak strašne bohatu zmes tam tlači atd.

 

Meni sa sa len vložka nie cele čerpadlo.

 

https://www.pdmauto.sk/produkt/313011300023/95?gclid=CjwKCAjw87SHBhBiEiwAukSeUdFjDqG-khZRwZP84lHL2o61YAmpKXJ31GPbNNfaGz67Ja5eDKlaghoCapUQAvD_BwE

Editováno: , autor: hubo44
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...