Přejít na obsah

Karoq zadné ukončenie prahov


slavino74

Doporučené příspěvky

Mám sice objednané plastové blatníčky, ale po první jízdě v dešti mě to donutilo pro okamžitou akci.

Zatím jsem to pořešil "D" těsněním, které jsem dal na dveře přes celý oblouk a navíc s přesahem dolů.

Ve spodní části dveří je však menší přítlak, takže tam trochu i přes to nové těsnění bordel pronikal.

Dal jsem tam tedy druhý (krátký) kousek a vypadá to, že blatníčky ani dávat nebudu.

Ten spodní přesah sice vypadá divně, ale vidět to je jen u otevřených dveří a ještě se na to musíte zaměřit, takže to neřeším.

Důležitá je funkčnost a zatím to vypadá perfektně - sucho.

Uvidím po delší době a hlavně po zimě, jestli to ustojí i sníh a led.

Ka1.jpg

Ka2.jpg

Ka3.jpg

Ka4.jpg

Ka5.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za pochvalu👍.

Reálně si toho vůbec nevšimneš ani při otevření dveří. Plastový blatníček je vidět pořád a u těch co nemají plastové lemy to vypadá neustále nehezky.

Tohle není vidět vůbec a zatím to funguje stejně dobře.

Co však opravdu vypadá hrozně, je originální "nedořešení" tohoto místa. Přijde mi to podobné, jako s originálním osvětlením kufru - big FAIL. Tohle je hrozné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
před 20 hodinami, Shifty159 napsal:

tek len pre infro kedze som tyzden majitelom noveho karoqa teraz tam je od vyroby dole taka ako keby paska trocha ale nic extra.. a som prekvapeny ze ta guma na dverach neide cez cele dvere ale len priblizne do polovice a hore uz je vidno nanos spiny asi po 3 kratkych jazdach...

370250130_865409025316025_9167014546810730576_n.jpg

370286766_1404760790388653_7703307292949490512_n.jpg

Kup plasty z Alíku a máš klid.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Slovo "žalostná" je velmi slabé. Mě to začalo těsnit až po dolepení druhého těsnění - viz. foto nahoře. Odstřikující nečistoty dokázaly první dolepené těsnění "prostřelit" ve spodní části dveří. V tom místě je totiž větší mezera mezi dveřmi a karosérií a přítlak "gum" je tak menší.

Teprve po nalepení druhého těsnění je prostor za ním zcela čistý. Opravdu naprosto čistý a to i bez blatníčků z Alíka, které mi pořád nepřišly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravim,

 

tak som to tiez nevydrzal a objednal plasty z Aliexpressu... Mam 3 zakladne poznatky:

 

1. Vsetko perfektne drzi aj ked instalovanie sktrutky v hornej casti blatniku na pravej strane bolo problematickejsie, lava bola uplne bezproblemov. Idealne by bolo dat dole kolesa. Plasty prakticky nevidiet pokial sa na to miesto vyslovene nesustredite.

 

2. Do kupy auta som siel s tym ze som o tomto probleme vedel len som nemyslell ze mi ten bordel v zadveri bude az tak vadit... Po kazdej jazde v zimnom bordeli som mal/mam nutkanie to vycistit. Samozrejme ze bordel sa tam dostane aj tak ale urcite o dost menej ako je vidiet na fotkach tu alebo aj na forach Atecy kde na par fotkach uz ani nevidiet farbu zadveria kvoli hrdzi a spine (Karoq a Ateca (Seat/Cupra) su v tomto ako cez kopirak)

 

3. Autora dizajnu zadnych prahov by som zavesil za g*le do prievanu... urobit taku "prasarnu" koncovemu uzivatelovi povazujem doslova za drzost... a pritom stacilo karoseriu bud predlzit o 3-5cm alebo zmensit trosicku zadne dvere (v mensom Kamiqu to dokazali)... Nejde iba o hrdzavenie karoserie (zadveria v ktorom sa ako bonus tie dolne plasty a vnutorny plech hore-dole pohybuju) alebo esteticky efekt ale velmi lahko sa pri nastupovani o tu tesniacu gumu zaspinite... A to v zimnom obdobi velmi nepotesi ak si dozadu nastupuje niekto kto o tom nevie... Auto inak v podstate zatial 100% spokojnost (3300km cca) ale toto beriem ako totalnu anomaliu pri celkovo dobrom dizajne a funkcnosti auta.

K.jpg

K2.jpg

K3.jpg

K4.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Tady musím souhlasit! Měl jsem Tiguana model 2014 a zpracování těsnění okolo dveří ve spodní části a zadních blatníků má koncern VW naprosto precízně vymyšlené a dotažené až do detailu! Proto je VW jednoduše prémiové auto a za to prémiové zpracování se zkrátka přípláci více peněz.Koupil jsem před měsícem Karoqa rok 2019 a  řešení těsnění kolem zadních dveří to je teda strašný průšvih.! Toto si inženýři z Mladé Boleslavi asi za klobouk nedají! Asi jsem měl raději  připlatit více peněz a zůstat u VW. Takže majitel auta si musí dokoupit plastové kryty z Číny, aby si zachránil zadní část dveří před korozí, solí a kamínky. To je švejkovina jak cip! 🙈🙈🙈🤪No nic nezbývá ani mně, buďto prodat Karoqa poslat ho dál a jít zpátky do VW, anebo koupit plastové kryty z Číny... No hold ne nadarmo se říká, že za kvalitu se připlácí! Ať se daří! Plastové kryty už jsou snad na ceste z PRC, ještě dám Karoqu šanci... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

taky mám podobné problémy u Karoqa 2019, asi od kamínku mám odloupnutý kousek laku, chci to zatřít ale nemůžu najít číslo barvy, v techničáku je uvedena pouze šedá, ale mám podobnou barvu jako u předešlé octávky a tam byla cappuccino, neví někdo kde hledat, díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Číslo/ kod barvy je na datovém štítku, kde jsou i ostatní ůdaje o autu - kod motoru, převodovky, výbava a tak. Bývá nalepený v kufru u rezervy a v serv. knížce. Nebo skočit do škodovky a tam to podle vinka najdou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 3. 2. 2024 na 11:14, Olby napsal:

...nezbývá ani mně, buďto prodat Karoqa poslat ho dál a jít zpátky do VW, anebo koupit plastové kryty z Číny...

Hele, buď v klidu. Dnes jsem opět kontroloval stav zadních dveří (mám jen těsnění navíc - viz. mé příspěvky nahoře) a po několika tisících km bez mytí (přes zimu auto nemyju) je tam stále úplně čisto, bez jediného zrnka písku. Blatníčky už mám doma, ale asi je pustím do prodeje, protože je nepotřebuji. To dotěsnění 100% stačí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Taky mi dorazily, po měsíci od objednání ale předse! Objednával jsem přes Allegro a taky smrad jak cip. Je jasné, že to vyrábějí z recyklovaného plastu. Zítra sundám kola a nahodím blatníčky. 😉 Jak píše Kromus nahoře, smysl to určitě má. Hlavně že ten největší bordel od kol tam nenapadá, když tam ty blatníky budou. 👍

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...