Přejít na obsah

Amundsen - RDS-TMC


Doporučené příspěvky

Tak aktuální funkčnost není až tak skvělá, jak se zdálo. Práce na silnici jsou spíše jen ty pro větší komunikace (dálnice), pro silnice nižších tříd nic. Občas při zapnutí nemám žádná hlášení, nelze ani vyslat varování o koloně.. má to někdo stejné?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Také dlouhodobě sleduji funkčnost RDS-TMC. Moje zkušenost je taková, že v Německu a Rakousku opravdu funguje dobře (takže chybu netřeba hledat ve vozidle). V Čechách ale záleží na frekvenci, resp. vysílači odkud jsou data přijímána. V jižních Čechách 96,1 MHz poslední dobou příjem funguje velice dobře, počet zpráv 200 a více. Podobně Liberecko 103,9 MHz. Naproti tomu Pardubice 102,7 MHz jen cca 30 zpráv. Někde to tedy šlape lépe, jinde výrazně hůře... Zjistil jsem taky, že příjmu pomůže mít naladěnou právě tu Vltavu (i když program mě příliš neoslovuje, řeším poslechem MP3, na pozadí mám stále Vltavu). Von ten Amundsen (mib2) sice má víc tunerů (údajně dokonce 3), ale trvá mu, než nejde správnou frekvenci s RDS-TMC... Škoda, že už není možnost v nastavení zvolit preferovanou stanici pro příjem RDS-TMC, jako to měl starý Columbus. V nových infotainmentech tato volba prostě není... PS: Nechápu, proč pro šíření RDS-TMC není na frekvencích Radiožurnálu (lepší pokrytí a nakonec i programové schéma určené pro širší veřejnost). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

Tak 07/2020 opět vysílání RDS-TMC nefunkční.

Opět jsem psal žádosti o nápravu a tady je sdělení z VARS BRNO a.s.:

RDS-TMC vysílání na frekvencích ČRo Vltava je v současné době z důvodu havárie na infrastruktuře mimo provoz.
Ve spolupráci s ŘSD ČR a Českým Rozhlasem pracujeme na odstranění problému.

 

Tak snad zas bude nějaká funkčnost ....

  • Díky 2
  • Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Toto mám z kanceláře ombudsmana Českého rozhlasu (z 23.7.2020):

pracovníci Techniky ČRo nám sdělili, že server RDS TMC externí firmy VARS přestal fungovat předminulý týden a způsobil i kompletní výpadek RDS Vltavy, jejíž data přes něj procházejí. Na opravě se podle informací, které nám byly sděleny, pracuje, ale termín opětovného zprovoznění v tuto chvíli nelze odhadnout. Jelikož ČRo není provozovatel služby RDS TMC, není v jeho kompetenci zajistit její funkčnost. Je mi líto, že pro Vás nemáme lepší zprávu.

  • Díky 2
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zrovna to pročítám a zjišťoval jsem různě na internetu, co by s tím mohlo být. Platí tedy i dnes, že RDS-TMC nefunguje?

Mám v autě jen přeškrtnuté TMC při rozkliknutí dopravních informací. Už jsem začal zjišťovat, co s tím můžu mít.. zrovna jsem totiž ještě aktualizoval mapové podklady (a dle nějakých příspěvků různě po internet to může způsobit nefunkčnost TMC) a byl jsem připraven aktualizaci provést znovu v domnění, že to tím opravím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na 99% je vysílání RDS-TMC v ČR stále nefunkční. Bohužel...

 

PS: Nechápu, jak je možné, že v hlavní motoristické sezóně TMC více než 14 dní nefunguje. Nechápu taky, proč to neprovozuje přímo Český rozhlas, ale nějaký VARS Brno a.s !? (a kdo jim za to asi platí?). A už vůbec nechápu, že to nikdo nemonitoruje a neřeší... Slušnej Kocourkov 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Aktualizace: RDS-TMC na vlnách Českého rozhlasu stále nefunkční, ale zaznamenal jsem vysílání RDS-TMC na rádiu "Dálnice" (https://radiodalnice.cz/). Bohužel to ale mají nastavený tak, že přijaté dopravní informace jsou prakticky jen pro sever Moravy :( ...měli by se s tou "regionalizací" polepšit, když jsou prakticky jediní v ČR, kdo vysílá RDS-TMC. Vypadá to, že na všech svých frekvencích (tedy i ve středních Čechách, kde jsem je náhodou naladil) mají regionální nastavení "hloupě" stejné a to právě pro sever Moravy, kde mají sídlo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Zdravím,

máte někdo nějáké informace jestli je již vše v pořádku? Čím víc dotazů by na toto téma bylo tím dřív by se o to mohli zajímat. Jen já mám ve svém okolí třeba 30 lidí co by jim napsali mail. Navíc nechápu proč se o to stará nějáký VARS, který nemá ani certifikát na webu. To působí hned důvěryhodně. Chtělo by to popostrčit třeba přes politiky aby se o to začali pořádně starat aby to tu fungovalo jako v DE.

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...