Přejít na obsah

Žárovky H15, H8 a H7 v LED provedení


Lukas234

Doporučené příspěvky

@mirek22 jak jsi se ptal na délku toho těla. Tak to problém není. Ta Ledka nebyla složená, jak jsem říkal nešla v ruce docvaknout, proto se zdá, že ledky jsou v jiné délce.

 

Teplota po 30km je ok. Lampa studená, po otevření kapoty víčko světla studené, víčko šlo dolů a na chladiči led jsem v pohodě udržel ruku. 

 

Nadšení nepřestává. Svítí to skvělé... (furt moc brzo reálně hodnotit hodnotit ale 👍👍👍

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, v obou případech jsme psal o H7 LED alternativách.

EDIT: Jinak pokud to bylo ve smyslu "o tolik méně když klasika má 55W", tak ve všech případech se jedná o příkon, kde u LED je účinnost přeměny na využitelné spektrum mnohonásobně vyšší (velmi zhruba 15W u LED je něco jako 100W klasická vláknová žárovka).

Editováno: , autor: Martab
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky, nepochopil jsem, že když píšeš o PJ H7 jedná se o LED H7.

Jasně, srovnáváme příkony ve watech. Pokud jde o tepelnou zátěž reflektoru, tak si myslím, že při použití LED H7 žárovek nemusíme zahřívání vůbec řešit. Když je  reflektor navržen pro klasickou halogenku H7 , určitě vydrží teplo od LED H7 o příkonu 14 - 25W,  navíc s daleko lepší účinností. Led H7 vyprodukuje 5 až 10x méně tepla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tím pasivním chlazením je to u diod v uzavřeném prostoru trochu kříž. S rostoucí teplotou ledky klesá její účinnost klidně i o 10%. Taková pomyslná horní hranice teploty PN přechodu je 125°C. Trvalá provozní teplota by měla být do zhruba 80°C. Což v případě pasivu a třeba 30 stupňovýho horka v létě může být tuto mez problém udržet v nevětraném prostoru navíc v blízkosti motoru. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Tak s odstupem času si troufám říct, že ty LEDky byla dobrá investice. Opravdu jsem strašně spokojený s tou změnou. Nikdo mě myslím zatím neprobliknul, benga mě nezastavila ani jednou. Do práce vyrážím v 7 a z práce lehce po 20h. Jezdím město i mimo. Nějaký pokles výkonu vlivem tepla jsem nezaznamenal. Za mě paráda a všem můžu jen doporučit. Já už bych z5 bludičky nechtěl, ten rozdíl je neuvěřitelný.
No teď budu rozmýšlet co s H15kou :D...


Takže pro ty co neví jestli jo/ne vřele doporučuji tuto OSRAM sadu: LEDriving HL H7 Gen2
S co ty @lumpo jak jsi ty s LED spokojený s odstupem času?

 

A aby nemusel žádný dobrodinec zbytečně psát ->  stále nejsou schválené pro provoz na pozemních komunikacích, víme že můžeme přijít o VTP, ORV, OP, ŘP i ISIC. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj, tak co, existuje už nějaká varianta, jak si do halogen světlometů (moje Octa r.v.2013) dát bílé světla (LED či žárovky) ?

 

Líbí se mi celkem ta varianta - na H7 dát Osram Night Breaker Laser a na H15 Osram Cool blue intense..

Ale při tlumených světlech se tu řešilo, že H15 svítí do oranžova a proto mi poměr cena výkon přijde pořád pro tu variantu raději nechat všude žluté. Nebo už někdo na něco přišel?

 

LEDky Osram H7 stále prý nejsou homologované pro ČR.. 

 

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jaké mám teda koupit do potkávaček H7 a jaké jako H15, pokud chci nejlepší bílé světlo pomocí schválených žárovek?

Předpokládám, že bílého efektu H15 v režimu potkávaček bez nějakých úprav, co se zde dříve psalo, nedosáhnu, nebo ano?

Díky za názory.

Editováno: , autor: sQara
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dam ti radu, kterou sice nechces slyset, ale treba ti pomuze. Jezdil jsem s H7 zarovkama hodne dlouho a nakoupil jsem za tu dobu Osram Night Breaker, Philips nejakej bilej a dalsich mrte zarovek.

 

Nejbelejsi svetlo pri pohledu na reflektor mela zarovka z Autokelly, nejaka jebka za asi 80 korun s modrou bankou. Ta, ale svitila absolutne k nicemu. Ostatni svitili jako klasicky zluty zarovky za par korun, nektery subjektivne o malinko lepe. Zmena, kterou jsem cekal ve svitivosti a belosti svetla byla, ale vzdy zanedbatelna. Mj. na youtube je video s merenim ruznych premiovych a nepremiovych zarovek a vysledek je ten, kterej potvrzuju. Zadny zarovky nikdy nebudou bily a zadny premiovky nikdy nebudou stat za tu raketu, kterou stojej. Nesviti o tolik lepe proti obyc H7.

 

Takze jestli neresis, ze cena 600-1000 Kc za sadu zarovek je hodne, tak si kup premiovky a bude ti to svitit o chloupek lepe. Nemusite me vy, co je mate presvedcovat o opaku, fakt jsem mel vsechny, fakt jezdim opravdu hodne a fakt jsem si nepotreboval obhajit, ze sem za zarovky dal treba 1500 za sadu, penize sem neresil.

 

Jestli cenu resis, tak se na cely badani vyser a smir se s tim, ze porad budes svitit zlute.

 

A jestli nejezdis v noci, kup si jebku s modrou bankou a budes mit bily svetlo na pohled, ale uvidis s nima hovno. (Mj. Ja ty modry mel v motorce). Efekt belosti mely ty jebky absolutne nejvetsi, blby je, ze furt mas H7 a kazdej to vi.

 

Xenonu ani LED svetlum se NIKDY ani nepriblizis a to je fakt.

 

Sorry, rikal jsem, ze tohle slyset nechces, ale treba sem ti ted usetril cas na to hledani a penize. Ver, ze rozumim tomu, proc to resis, ja to mel uplne stejne.

 

Drz se a ahoj.

  • Líbí se mi 2
  • Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Svetlo robi parabola a nie ziarovka. Aj ked sa na hlavu postavis, 6cm parabola nebude svietit tak ako 11cm.

Cim vevsia tym lepsie. 

Sosvka. Ma tiez nieco do seba ale tam je problem ked sa zacne lupat odrazova vrstva a vykonejsia ziarovka tomu len pomoze. 

 

Ale. Kedze svetla navrhuju blbci zvlast zadne a schavalovanie urcite je silno podplatene tak sa necuduj ze to nesvieti. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Atlan - oni ta svetla nenavrhujou blbci, jen se holt jeste v O3 uplatnila halogen technologie, ktera uz tam proste vubec nemela byt. Halogen je dnes uz proste prekonana technologie, i kdyz v minulosti nebyla, diky velikosti reflektoru, uplne nejhorsi. Dnes je proste jasny, ze LED bude na nejblizsich par let standart. Je to videt na O4, kde uz halogen neexistuje. Par levnejch znacek se jeste stare technologie bude drzet, ale jen a jen kvuli vyrobnim nakladum.

 

A omlouvam se za OT, uz koncim.

 

Jeste jednou "premiove" halogen jsou drahy siditka, kde za hafo penez + nekolik stovek % dostavas prirustek ve svitivosti v radech % nebo i promili. Takze je to pro nekoho, komu je tenhke fakt u prdele.

Editováno: , autor: dettektorr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na Žárovky H15, H8 a H7 v LED provedení

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...