Přejít na obsah

Práh Roomster vs. Fabia II


lkabrt

Doporučené příspěvky

Na Roomsteru mi rezne práh na pravé straně auta a pomalu se to dostává do stadia, kdy budu potřebovat řešit výměnu. Koukal jsem na ceny náhradních dílů a práh na Roomster (5J7 809 606 Dse prodává okolo 4500,- (např. https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/5j7809606d-pravy-prah-skoda-18506.html) přitom práh na Fabii II (5J6809606D - předpokládám, že se jedná o nějakou druhovýrobu) se dá sehnat okolo 1000,- (např. https://www.automobilovedily24.cz/skoda/fabia-2006/22949/11792/prah_dverni_vzpera)

 

Bude pasovat? Díky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Někde se to řízne ... no a vzhledem k tomu, že Roomster už má 11 let a téměř 300 000 km najeto, tak pokud to třeba 3-4 roky vydrží, tak budu spokojený. Kdyby bylo číslo dílu stejné, tak to neřeším ... na eshopech často mají, že díl je jenom pro Fabii a přitom díl se stejným číslem mám i na Roomsteru. Tady jsou čísla jiné, tak mě zajímá jestli někdo nemá zkušenost jestli pasuje. resp. jde aspoň nějak napasovat :-), když ty auta jsou hodně podobná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No zrovna bočnice je úplně jiná. Práh v celé délce sedět nebude. Možná by ale šla použít jen část, proto jsem se ptal, co přesně chceš opravovat. Zpravidla hnijí jen předky prahů a to se dá opravit kusem plechu. Pokud to rezne jinde, tak to asi nebude úplně bezdůvodné - může to být následek z předešlé lokální opravy, opět by to možná šlo jen s kusem plechu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...