Přejít na obsah

Hukot (Hluk) - medzi 1500-1800 otáčkach, 2.0 Tdi, CR,


robo-n1

Doporučené příspěvky

Zdravím, 

 

Mám takýto menší problém nestretol sa s tým niekto? 

 

Ide o to že pri jazde medzi 1500-1800 otáčkami pozorujem hukot (môže to isť od prevodovky / spojky? Neviem), najviac je to pri 2,3,4. prevodom stupni. Príklad idem po meste 55-60 Km/H na 4-ke - cca 1600-1700 otáčok no a taký hukot, rezonujuci zvuk alebo ako by som to nazval. Už nad 1800-1900 otáčiek je kľud, takisto aj pod 1500 ale pod 1500 ani nejazdím. Akonáhle zošliapnem spojku , resp. vyradím rychlosť okamzite to prestane. robi to najviac na 3,4. stupni na 5 a 6 to uz nepozorujem. Prirovnaval by som to k tomu akokeby hučalo ložisko alebo take niečo. Takisto aj keď auto prechádza tými otáčkami smeron nadol "brzdenie motorom" - Idem na 4-ke 80 KM/h (2500 otáčok cca) , pustím plyn, a spomaľujem až na 50 KM/h tak keď prechádzam tým pásmom 1500-1800 otáčok tak zas ten hukot. Auto ide normálne, chyba žiadne. Všetky náplne som mal nedávno menene - motorovy, prevodovy olej, haldex, rozvodovka, zadny diferencial. No nemôžem si nájsť rady. Nestretol sa s tým niekto ?

Ide o Škodu Superb II, 2.0 TDI, CR, 4x4, Manuál 6-rýchlostny, CFGB (kód motora). Vďaka za každú radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 2 měsíce později...
V 26. 6. 2019 na 11:41, Jeewee napsal:

Ahoj  - mám zcela stejný problém a neumím zjistit příčinu:-(. Jen se to projevuje už od 1300 do 1600RPM :-(. Není tady nějaký machr na dvojkové superby z Prahy, který by se na to podíval??  Moc díky!

Ahoj. Taky mi to teď začalo... :) Je to přesně na 3. a 4. rychl. st. a v ot. 1500-1700. Byl jsem na servisce a ten zvuk jde od motoru, přirovnal bych to k něčemu jako když by byl uvolněný ten plastový dekl na motoru a ten rezonoval.. Mám motor 2.0 TDI 125KW CR 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

Ahoj zjistil sem ze ten zvuk jde od saní vzduchu jak je ta zaklopná krytka ,přidělal jsem ten dekl na fasety ale bylo to stále to stejné.. takže se podívat ještě dolu jak je ten “husí” krk od saní dolu (harmonika) dole mezi boxem a tou harmonikou je vůle .. projevilo se mi na to Superb 2 103kw BMP nájezd 144xxx.. třeba to pomůže :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Nevím přesně, jaký zvuk popisujete, ale...  Když jsem vyměnil termostat na chladiči oleje DSG (muselo dolu sáni, filtrbox..), začal se mi při rozjezdu ozýzvat drnčivý zvuk zleva z motoru.  Způsobovala to ten husí krk (odtok vody), co vede z filtrboxu. Narážel do karoserie. Trochu jsem ho přihnul a byl klid.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Asi Vám moc nepomůžu,ale tohle jsem hodně rešil a hodně mi to vadilo.Bohužel po mnoha pokusech s uložením motoru a odhlučněnim jsem auto prodal.Je to blbá vlastnost,která se kus od kusu projevuje víc nebo mín,ale vždy tam ten hluk ... dunění je.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...