Přejít na obsah

MR 2020


Popu

Doporučené příspěvky

  • Pawouk umístěno následující téma

No když se kácí les, tak létají třísky. Tohle překadlo snad znají všichni. Tedy jinak řečeno, když chci něco na sílu prosadit, tak nehledím na okolní škodu, kterou tím zákonitě způsobím.

Třeba tak, když na příkaz shora musím zavádět elektrifikaci, tak to mají odnést malé a nejmenší vozy, z důvodu údajně drahé technologie. Ostatně k tomu se vyjádřili již i špičky ve vedení VW, je k tomu na webu dostatek článků. No a taky všeobecná oblíbenost SÚV, těm malým vozům nepřidá, že ?

Potíž je u mne v tom, že já těm vyjádřením vrcholových managerů automobilek nevěřím. Nějak mi to moc logicky nevyznívá, neboť vždycky jsem si říkal, že malé a lehké vozy potřebují malé a lehké a výkonově slabší motory, takže tím pádem menší spotřeba a menší emise. Ať mi média nevtloukaj nesmysly do hlavy, že u malých vozů se to nevyplatí a že to nedokážou technici vymyslet. Samozřejmě je to můj názor, ale dělají z nás hloupé, spotřebitelské stádo. Bohužel, pokud se tak rozhodli, tak horko, těžko kolo dějin otočíme.

Asi si pláčem na špatném hrobě!!!

Editováno: , autor: DušanV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On 6/4/2019 at 8:10 AM, DušanV said:

Ať mi média nevtloukaj nesmysly do hlavy, že u malých vozů se to nevyplatí a že to nedokážou technici vymyslet. Samozřejmě je to můj názor, ale dělají z nás hloupé, spotřebitelské stádo. Bohužel, pokud se tak rozhodli, tak horko, těžko kolo dějin otočíme.

Asi si pláčem na špatném hrobě!!!

No mne to dava logiku, ze hybridizacia by poriadne predrazila male auta...kto normalny by kupil Fabiu takmer za cenu Octy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cjoctavian, myslíš si, že hybridní nebo zcela elektrická  Fabia by měla cenu Octávie (možná, ale jen té současné). Tak jak by se například zvedla cena hybridní/elektrické Fabie např. o cca 100.000,- Kč tak by se minimálně o stejnou cenu zvedla i cena té hybridní/elektrické Octávie, spíše o větší částku. Tak to stejně vždycky bývalo, za stejnou vymoženost si dával více ve voze vyšší třídy. Tedy základní hybridní Fábie by stála např. 400.000,- Kč, ale základní hybridní Octávie by v tom případě byla za 600.000,- Kč. Ta samá fabrická logika je u SÚV, pár cm navíc co se týče výšky auta a pár kg železa navíc a hned máš cenu oproti srovnatelnému hatbacku o 100.000,- vyšší. Kapitalistická filozofie je prostě taková, vydělávat za každou cenu a dnešní média jsou k tomu výborným prostředkem, takže proč nás nezpracovávat.

Editováno: , autor: DušanV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je jasne, lenze pridat 100 000 k 300 000 Fabie je navysenie ceny o 33% (v segmente, ktory je velmi citlivy na cenu), zatial co pridat 100 000 k 500 000 Octavie je navysenie ceny "len" o 20 %.

Ked sa tak zamyslim, tak hybridny Yaris som videl v nasom meste zatial len jeden jediny... Muselo by to mat uplne brutalny najazd kilometrov, aby sa to vratilo na spotrebe, mozno nejaka taxi sluzba alebo pizza...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

100tis rozdíl je blbost, to by se prodalo pár kusů nadšencům. Kdo to vlastní, návrat investice 56 tis (417900,- proti 361900,-) se mu nikdy nevrátí ( max.taxikáři ve Vídni) a kupuje se to ze zvědavosti, zrušené možnosti parkování a komfort při poskakování v koloně nesrovnatelně tišší a dynamičtější pohyb. Hybrid typu Yaris je fakt jen do města ( Praha, Brno) kdežto s 1.5 obyč. se v poho dá točit Chorvatsko.
Za 2018 prodaných Yarisů 2224kusů z toho 519 HSD.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
V ‎03‎.‎06‎.‎2019 na 19:25, Lukason napsal:

vedel jsem, ze se to nebude nikomu libit.

Ja jsem rad, za to co mi stoji v garazi.

Ted bych si Fabii treba vubec nekoupil.

Máte recht. Sice jsem už nestihl 1,2 81kW, ale ten litr se stejným výkonem skutečně funguje. Stihl jsem to bez filtru pevných částic, blbosti jakou je e-call a s manuální 6 st. převodovkou. Kdybych uvažoval o koupi auta teď, Fabia by to nebyla ani smykem. I když mě teď trochu vyděsil ten test Rapida se stejnou motorizací v SM díky té odešlé spojce v 50k km. Předpokládám, že do FIII dávali stejné spojky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jednak nemáš MR20, dnes už je 1.0 TSI 81kW s 6q manuálem opět k dispozici. A spojka dostala modifikaci k 17.2.2018 (tedy někdy v polovině MR18 došlo ke změně), od tohoto data sjíždějí z linky auta s modifikovanou spojkou, tedy všechny MR20 už mají modifikovanou spojku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...