Přejít na obsah

Koupě Scaly - jakou výbavu, motorizaci, atd...


Pavel Hádek

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám dotaz. Jdou u Scaly dodělat a aktivovat nějaké prvky z mimořádné výbavy přímo v autorizáku? Např. bezdrátový smartlink, parkovací kamera apod.?  Ptám se proto, že lehce ojetá Scala (style nebo monte) je jedním z možných kandidátů na nový vůz. Rád bych kvůli nosiči kol nějaký kousek s tažným zařízením, což dost limituje výběr 😊

U stávající Fabie jsem takto dodělával tempomat, vím že snad šel smartlink a možná ještě něco, ale tady vůbec netuším.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud má TP v kolonce TZ u zatížení nuly tak dodatečně nelze namontovat a na to dojede spousta kupců ojetin nejen scaly hlavně u nás na venkově, kde auto bez koule je k ničemu. Já si ho namontoval na všechny tři auta doma 😀

https://www.auto.cz/tazne-zarizeni-novych-automobilu-proc-uz-nekde-s-kouli-nepochodite-128002

Editováno: , autor: ben06
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Da sa i v pripade, ze je TP nulova zataz! Sam mam nulu a vyzistil som vsetky moznosti.

1. Ak chce iba nosic bicykla na gulu, ako v tomto pripade, co pise, kolega, da sa. Tazne sa da dorobit, no bude mat obmedzenie len na nosic kol.

2. Moznost. Nakladna s nerentabilna. Vymena masky chladica a inych dielov- predpriprava dielenska a potom este montaz tazneho, s tym, ze potom sa da dodatocne aj zataz dat zapisat a plnohodnotne tazne. Birokracia a naklady, takze to je fakt len pre masochistu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 Díky za info. Ještě dotaz - vzhledem a výbavou se mi nejvíc zamlouvají verze Monte Carlo (vnější vzhled, obvykle větší výbava než style, sportovní sedačky+černý strop). Bohužel mně dost odrazuje panoramatická střecha se kterou nemám zkušenost. Pročetl jsem fórum a pořád nejsem moudrý 😊 Argumety proti jsou:

  • Nemám garáž, takže předpokládám, že střecha bude permanentně špinavá a po každé zimě poškrábaná od ometání sněhu apod.

  • Dále se bojím, aby hlavně děti netrpěli při letních vedrech více než s plechovou střechou. Asi to dost řeší roletka a klima, ale jak píšu nemám zkušenost.

  • Nevím, jestli lze případně vozit kola na střeše, resp. nevím jestli bych chtěl riskovat, že jí při nakládání nějak poškrábu (i když u plechové se mi to zatím nestalo).

  • Pak možná riziko poškození střechy odletujícím kamenem apod. To by snad řešilo havarijko.

Máte někdo zkušenosti s výše jmenovaným? Neřešit to a jít do MC nebo raději slevit z požadavků na výbavu a jít do Style?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
On 8/28/2021 at 2:08 PM, ben06 said:

Pokud má TP v kolonce TZ u zatížení nuly tak dodatečně nelze namontovat

 

To je zaujimava informacia. 

Ja mam v polozke 46.1-3 horny zaves: 75 kg.

 

Znamena to, ze mozem dat tazne namontovat?

Celkom by ma to potesilo, tiez som kupoval uz vyrobene auto (za plnu cenu by to bolo na chocholuska :-)

a myslel som, ze tazne tam uz nedostanem..

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Když si vezmu jak měkká jsou dnešní čelní skla, kdy stačí vzít jednou zmrzlé sklo obyčejnou plastovou škrabkou a škrábance jsou na světe, tak pokud do střechy dávají stejnou "kvalitu", tak to poškrábané časem rozhodně bude. Otázka je, jestli to půjde vidět, neboť ty skla na střeše jsou přeci jen dost tónovaná, takže si toho 99% lidí nemusí všimnout. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Tak jsem byl u dealeara, minulý týden škodovka zdražila, hned mi dal 6% slevu(zaměstnavatel je dobrý zákazník), uvidíme, jestli vyjde zaměstnanecká sleva , chci auto na důchod, čekačka teď prý asi rok , akorát to vyjde(Scala 1,5 Style, paket pro špatné cesty, tažné)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Dobrý den páni,

už jsou vyřešené trable s virtuál kokpitem a vůbec Infotainmentem Amudnsen 9,2" s navigací (zamrzání,atd...)? Dnes jsem prodal moji naftovou scalu (budíky analog) a objednal Monte Carlo a mám tam Travel Assist,atd... ale trochu se obávám jestli to už soudruz ze Škody mají vychytané a ještě jedna věc, za boha se nemůžu rozhodnou v barvě: zda šedá Steel nebo Červená Velvet metalíza? Která ji šluší?  Dodání v září...

Děkuji za názor a za info

SkodaWallpaper-2.png

SkodaWallpaper-3.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...