Přejít na obsah

Střešní box - polepení folií


Sovaja

Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

měl bych dotaz.....rozhodl jsem se, že si na Yetiho koupím nějaký menší box na střechu na léto(na tažné čtyři kola a na střechu malý box....přeci jen pojedou čtyři lidé, tak kufr evidentně nebude stačit) a protože ten box zase tak moc nevyužívat nebudu, tak jsem našel na inzerát nějaký starší kousek. Je takovej ošuntělej, tak mě napadlo ho nechat stříknout do barvy auta, ale náklady asi budou větší než bych chtěl, tak ještě mě napadla fólie. 

 

V životě jsem s tím nedělal, ale tak proč to nezkusit (láká mě to už delší dobu, ale teď mám konečně důvod to vyzkoušet).....otázkou je,  jak a jakou fólii použít. Box má velikost 120x80 a když jsem kouknul na číňana na fólie, tak má velikost max 200/50cm. Takže bych to musel dělat ze dvou dílů.

 

Otázky tedy jsou.....máte někdo reálnou zkušenost s fólií z Aliexpressu a dá se to udělat třeba ze dvou kusů. Nebude pak ta spára moc vidět, resp. podaří se mě to udělat tak, aby to nebylo moc vidět?

 

Nebo máte někdo nějaké doporučení, kde fólii tady koupit ve větším formátu za nějaké rozumné peníze? Ideálně bych potřeboval velikost tak 160x120 na vrchní a o něco menší na spodní díl.

 

díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S fóliemi jsem něco málo dělal, takže takové obecné tipy:

  • NEkupovat to nejlevnější. Ty levné fólie nic nevydrží, krabatí se, blbě se s nimi dělá, za rok vypadají hůř než pořádná fólie po X letech,...
  • Je třeba kupovat tkzv. 3D fólie. Ne že by měly nějaký 3D grafický efekt, ale protože se dají nalepit na 3D profil.
  • Pokud už koupíš lepší fólii, tak ta práce o tolik víc nestojí. Zvaž jestli si to nenechat udělat i s prací profesionálně; případně rovnou nechat stříknout.
  • Fólie se samozřejmě dají koupit i mnohem větší, aby se s tím daly polepit i větší auta. Spíš jenom Číňan větší rozměr nenabízí protože se to blbě posílá poštou.
  • Pokud chceš fólii nastavovat, tak takový fígl: přelepit fólie cca 1cm přes sebe, potom ostrým nožem (ideální pořádný modelářský skalpel) v půlce podle pravítka říznout a poté přebytečné kusy fólií odstranit. Spoj sice bude i tak viditelný, ale asi nejlepší řešení co znám.
  • Na natažení fólie na složitější tvary (třeba rohy) budeš potřebovat spoustu šikovných rukou a velkou zásobu sprostých slov :D
  • Vzduch je třeba vytlačovat průběžně. I když lepší fólie mají lepidlo udělané tak, aby šel vzduch snadno ven, tak honit bublinu metr daleko taky není úplně příjemná práce.
  • Před lepením pořádně umýt a odmastit. Když se lepení nepodaří tak se to vždy svede na blbé odmaštění.
  • S horkovzduškou to moc nepřehánět. Když to přeženeš, tak jsi s lepením skončil.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...