Přejít na obsah

Zvuková signalizácia parkovacích senzorov


e1.

Doporučené příspěvky

Ahoj, v poslednom čase si všímam, že nefunguje zvuková signalizácia parkovacích z pravej strany. Samotné senzory sú funkčné, čiarky na displeji ubúdajú správne.
Napadlo ma, že tam budem mať pokazený reproduktor, ale keď som nastavil Fade/Balance na zadný pravý reproduktor, tak hraje. Máte nejaký nápad, že čo s tým môže byť?
Rádio mám Columbusa (RNS510).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teraz to mám tak ako hovoríš. Lenže ja mám pocit, že keď bolo auto nové, tak to fungovalo v stereo režime. Ale možno sa už zle pamätám.
Napadlo ma ešte to, že teoreticky môže ísť zvuk zo zadného výškového reproduktora. Čoskoro ma čaká veľká servisná prehliadka na 150 tisíc km, tak si to v servise zistím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to tak ako píšete. Aj som nad tým niekoľko dní rozmýšľal, že prečo som si myslel, že to píska "stereo", a asi som na to prišiel. Zo siedmych rokov čo som auto vlastnil, som skoro 6 rokov parkoval tak, že keď som cúval do boxu, tak som mal jeden stĺp vždy pri ľavom zadnom rohu auta. A tým, že to pískalo z ľavej strany, automaticky som nabral predstavu, že to pískanie je podľa strán, a že to hraje zo zadných reproduktorov. Takže celé to bol môj omyl.

Na druhej strane, ak už rádiá a navigácie v aute ukazujú aj na displeji čiarky z parkovacích senzorov, koľko by ich stálo dorobiť softvérovú funkcionalitu, že by to púšťalo pípanie do reproduktorov podľa toho z ktorého smeru je prekážka? Asi nula celá nič, a ešte mohli aj ušetriť náklady na reproduktor v B-stĺpiku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zdravím, mám problém s parkovacím asistentem.  Vag píše Speaker for Parking Aid B10F5 14 (009) Open or Shor to Ground.

Nevíte kde se tento Speaker nachází  o tom v B sloupku vím, ten pípne když zařadím spátečkuale když zařadím 1 tak nic.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...