Přejít na obsah

Spotřeba 1.5 TSI


michal.vrbka

Doporučené příspěvky

  • o 1 měsíc později...

Za poslednych 10 dovolenkovych dni na Slovensku a v Chorvatsku najazdenych 2600km velmi sviznym tempom,auto obsadene 3ma osobami,nadpriemerne velky kufor tak na 60% nalozeny,vysledna spotreba rovnych 7litrov.Celkovy najazd 9160km,auto je neskutocne pruzne,vykon uplne dostatocny/zrovnavam s predchadzajucou 140kw 4kolkou/,kopec,nekopec,predbiehanie,drzanie tempa v prudkych stupaniach uplne bezproblemov,neskutocne ticho na palube ako bonus......ten motor je proste aj v Superbe uplne skvely.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na te dlouhodobe  jsem mel 6,3L ale ted se snizila na 5,9L jelikoz jsem absolvoval trasu 3200km dlouhou (Estonsko- Ceska Republika -Estonsko) drive to byla v Balticu poklidna jizda, ale ted je to samy kamion takze porad prudke predjizdeni, v Polsku nejaka dalnice asi 300km. Takze s timto benzinen absolutni spokojenost

Editováno: , autor: eiben
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a tady taky nadherna spotreba kdyz jsem jel ve trech z Tallinnu do Kaunasu (582km)

Takze diesel u me nejak ztraci smysl.

Kdyz jsem uvidel tu spotrebu tak jsem musel otevrit viko od kapoty motoru a mrknout jestli tam mam doopravdy 1,4TSI DSG a ne naftu :D

Screenshot_20190710_210112_cz.skodaauto.connect.jpg

Editováno: , autor: eiben
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spotřeby jsou to opravdu pěkný, spaluje to chudou směs podobně jak diesly, proto umí spolu v kombinaci s nízkými otáčkami tu spotřebu takto sundat.

 

Bude mě ale zajímat, jak tyhle 1.5 motory budou uvnitř (sací strana ventilů, písty atd.) vypadat v nájezdu 100tkm a výš, jestli podobně jako všechny ostatní a předchozí TSI a pod. a nebo se budou lišit B)

Díky osazení OPF už maj ošéfováno, co se nedostane z výfuku, o to více to může být zatíženo uvnitř motoru, přestože řízení motoru se má snažit tvorbě PM částic bránit násobným vstřikováním na jeden pracovní zdvih ...

 

Zkuste sem dávat i dlouhodobou spotřebu jen jako referenci k té dosažené na trip ;) Nápad s Fuel Consumption Memory (FCM) není zas tak špatný.

 

P.S. - stejný motor s podobným řízením je i v jiných vozech, jen pro vzájemné srovnání jejich spotřeby se řeší v příslušných vláknech

Karoq

https://forum.skodahome.cz/topic/142331-vaše-spotřeba/

Octavia III

https://forum.skodahome.cz/topic/142334-vaše-spotřeba/

 

Editováno: , autor: rayx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 9 měsíců později...

uprimne se zeptam. opravdu nekdo resite spotrebu u auta, ktere stoji skoro mego? Asi jsem divnej, ale kdyz vzdycky vidim jak se lidi predhanej ve spotrebe tak mi to prijde divny... Ani u F3 jsem to neresil. Proste jedu jak potrebuju a ze jsem v cili za 7l nebo za 12l nejak neresim...

Jinak ano, taky mam 1,5TSi, manual a nejak tohle neresim. Obcas do prace prijedu za 8l, obcas za 5,5l a obcas si to strihnu i za 10,5l:) Zivot je kratkej, nez aby clovek resil malichernosti:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nie,urcite vacsina z nas to neriesime.Davame sem iba realne cifry na porovnanie,nech si pripadny zaujemca dokaze pozriet,ako sa to asi zhruba hybe pri tejto motorizacii.Samozrejme,ze sem obcas zabludi nejaky ustrelar a bude tu flakat spotreby 3,8...4,2 a podobne,tomu sa ale zabranit neda.

Kazdopadne ale pisat,ze ci jazdim za 7,alebo za 12 je putna mne skor zavana chvastanim.Kto totiz natoci rocne riadnu porciu km,toho bude uz 5 litrovy rozstrel v spotrebe zaujimat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dalsia vec je ze ked niekto porovna realnu spotrebu tu z fora medzi benzin vs diesel, aspon ma predstavu ci sa mu oplati ist do dieslu kvoli spotrebe alebo si moze vybrat menej hlucny benzin. o spotrebe 1,5 tsi verim ze moze strielat na jednotlivych cestach +/- 2 litre lebo kolony a poskakovanie v nich mu moc nesedi (aj kratke trasy) . rano do prace (28 km) za slabej premavky viem ist kludne aj za 4,8, ale spat ked je vela aut a kolony kludne zobere aj cez 7.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 16. 6. 2020 na 22:25, huty.21 napsal:

Tak ted zpatecni trasa do Belgie.Opet plny kufr, odhad cca 150kg.A jeli jsme ve dvou vetsinou 60% 150km/h zbytek 120-130 km/.

 

 

Screenshot_20200616-222042_KODA Connect.jpg

Asi jsi nejel ve skutečnosti tak rychle jak udáváš, když máš ve výsledku průměrnou rychlost jen 101 km/h. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...