Přejít na obsah

Nefunkční posilovač řízení po restartu při start-stop


Davy_CZ

Doporučené příspěvky

Zdravím K-q osazenstvo. Dlouhodobě, ale nepravidelně a nepředvidatelně se u mého Karoqa (1.5, DSG, 4x2, 7/2017) setkávám s chováním, které mě nepřijde jako zamýšlené až dokonce ho považuji za život ohrožující : Po opětovném automatickém nastartování motoru v režimu START-STOP nenaskočí posilovač řízení. Tedy auto jede, je v pohybu, ale s volantem jde točit jen velice ztěžka - třeba v křižovatce dost svízelná situace. Pokud se pak rozjedu zřejmě nad určitou rychlost, tak posilovač naskočí. Pokud se rozjet ale nemůžu (např. při parkování), tak nezbývá než vypnout a znovu nastartovat motor.

Vypozoroval jsem že se to (ale nepravidelně) stává za situace, kdy dojde k nastartování ihned po vypnutí motoru. Tedy přijíždím ke křižovatce, brzdím, téměř už stojím, ale kola se ještě točí a S-S už zareaguje a motor vypne, i když je auto stále v pohybu/dojezdu., V tom já přidám, motor nastartuje, ale posilovač ne. Takže vjíždím do křižovatky, chci zabočit a bez posilovače se z řízením musím hodně prát.

Za 20 tis. km během 1 roku se mi to stalo asi 20x.

 

Setkal se s tím někdo z vás?

Samozřejmě si o této "vlastnosti" popovídám v servisu. Jen chápu, že je to nedeterministické chování, které se jim bude těžko prezentovat a dokazovat, tak se tu chci zeptat, zda se s tímto chováním setkal i někdo další nebo jsem v tom sám.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to fakt? sorry za OT

obavam sa ze vecsina clenov fora ma svoje auto a dobre chape ako StartStop nici ich vozidlo , takze ho po kazdom nastartovani vypnu , tak ako by si mal aj ty. Dost tazko ti teda budu vediet poradit v tomto.

Alebo mas sluzobak a je ti to jedno?

ja to vypinam aj na sluzobaku....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máš pravdu, je to zlo. Samozřejmě, že ten "podařený" S-S systém vypínám, jak to jen jde. Ale jezdím a startuji auto tak často, že prostě ne vždy si to zkrátka uvědomím a po tom tlačítku hrábnu. Proto předpokládám, že obdobně to i ostatní né vždy vypnou a mohli se s tím problémem setkat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes som mal podobny pocit ked som zabudol tu zlobu vypnut a po cca 5min jazdy ked som dobrzdoval do krizovatky tak motor sa vypol a volant stuhol kvalitne ale siel som "len" rovno no stlacil ten gombik A, a auto naskocilo hned s posilovacom. Skus to odsledovat  a nestlacat plyn, ale to A..moj je 06/2018

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...