Přejít na obsah

Volnobezne otacky zahriateho motora v lete nad 30 C


siscox

Doporučené příspěvky

Caute, teraz ked je uz celkom teplo som si vsimol nasledovne ohladom volnobeznych otacok :

 

1. Rano pri cca 20-22 stupnov  mi otacky standardne vyletia na cca 1200 otacok a po 10 minutovej jazde mi krasne klesnu na 700 otacok co je OK.

   Comu vsak nerozumiem:

2.Po obede 30-34 stupnov, krasne nastartuje bez zvysenych otacok a po opatovnej ceste 10min sa volnobeh drzi na 750 otacok a ani za svet nejde na tych 700. Pri teste som naschval nemal nic zapnute cize ziadna klima atd. Je to bezny prejav pri vysokych teplotach alebo je problem v nejakom cidle ?

Mohol by sa mi niekto na toto mrknut, ci aj vam sa to takto sprava v tychto horucavach ? Mam 1.2tsi 66kw

Dakujem

Editováno: , autor: siscox
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rano opat pri teplote do 25c otacky pekne 680, pred obedom som iba nastartoval, teplota 27c otacky rovnake. A teraz pri teplote 33c volnobeh aj nejakych 760 otacok. 

Suppressu dakujem za odpoved. A mavas rano aj nizsie tie otacky ? Z toho obrazku mozes mat priblizne nieco cez 700 otacok.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano to viem ze ked je teplota vonkajsia medzi 16-33C a ak auto stoji dlhsie ako 6hodin tak vyjdu otacky na 1200 kvoli ohrevu katalyzatora a postupne sa znizuju. To je ok. Ale preco do 30 stupnov mam volnobeh otacky pod 700 a nad 30C aj nad 750 ? A pritom nemam nic zapnute v aute, vobec to nedava zmysel. Skus prosim ta ak rano ides niekde ze aky budes mat volnobeh, ci otacky bude nizsie ako na fotke ci sem dal. Dakujem ti...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dakujem ti za fotky, za takychto teplot ake si ty nafotil mam aj ja rovnake otacky. Toto je ok. Zahadou mi vsak stale ostava preco su otacky nepatrne vyssie cca 760 pri vonkajsej teplote 30+ C. Pri teplote 26,5C mas aj ty otacky okolo 680. Inac som sa docital ze tato motorizacia(1.2tsi 66kw -CJZC) ma rozsah volnobeznych otacok 600-800. Takze to bude skor v poriadku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...