Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zdravím, dneska se mi stala nepříjemná situace. Při výjezdu od chalupy jsem si špatně najel a v prudkém klesání jsem kvůli hrozící konfrontaci s kovovým plotkem sousedky musel couvat na zpátečku do prudkého kopce. Dle mapy ten kopec má 22% stoupání. Nicméně co mě překvapilo, tak že ruční brzda neudrží Rapida v takovém kopci. Je to normální, nechci po ní už zázraky? Auto má najeto 3500km všechno by mělo být OK. Ručku jsem měl zatáhlou tak na 5-6 zub, víc jsem měl strach, že to už urvu. Jak jsem pustil brzdový pedál, tak šlo slyšet vrzání brzd a auto se pomalu sunulo dolů. Co neudržela brzda musela zvládnout spojka, která mi pak smradem dala vědět ať se krotím :D Napadá mě otázka, jak moc jde ruční brzda opravdu zatáhnout? Nehrozí při velkém zatažení rozbití něčeho, je to blbuvzdorné? Příště ji v podobné situaci zatáhnu asi na krev a budu doufat, že mi nezůstane v ruce. Díky za postřehy

Posted

Mám 4.000km a doma stojím v prudkém kopci na ručku taky, bez problémů. Ruční brzda musí udržet víc jak auto samotné a asi se jí bojíš.