Přejít na obsah

Problém s výkonom motoru na dialnici


GalTibor

Doporučené příspěvky

Zdravím Vám, mám nasledovný problém....

mám auto škoda octavia 1,6TDi - 77kW - r.v. 2010. Naposledy, keď som jazdil na diaľnici dlhšie, auto na prevodovom stupni 5, a nad rýchlosťou 130km/h po istom čase začalo strácať výkon, bolo to asi po 40-50 minutovej jazde....auto nereagovalo na pridávanie plynu - po vypnutí tempomatu sa rýchlosť ustálila na 120 ale nešlo vyššie - po istom čase sa "zas vrátil výkon a potom tiež odišiel". Po výjazde z diaľnice som ešte jazdil na aute nejaké 2 hodiny - ale na menšej rýchlosti -menšom prevodovom stupni - auto "šlapalo" čiže na 90ke, a prípadne pri predbiehaní som ho bez problémov vedel dostať na 150...

Jednoducho problém nastáva len na nepretržitej jazde na vyššej rýchlosti nad 130 km/h. Auto som zobral aj na diagnostiku, diagnostika nenašla žiadnu chybu. Ďakujem vopred za pomoc.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj,

 mám také 1.6 TDI 2010,  najeto 255t.km, aktuálně po výměně tlakového čerpadla PHM v motorovém prostoru,  a chová se mi podobně, při jízdě  nad 2500otáček  (cca tvých130km/h při 5stupni ) spadne motor do nouzového stavu a silně se omezil výkon na cca 80 km/hod, podle mechanika to bude ještě výměna TURBA, až bude čas ... :-( .

 

Podle toho co popisuješ může být chybka v čerpadle PHM, nebo v Turbu, nebo nějakém roští (hadičky, čidla ...) co je na ně nalepené ...

 

Přeji hodně štěstí  s hledáním ...

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...