Přejít na obsah

Výsuvná dverná ochranná lišta


oscar.xll

Doporučené příspěvky

Zdravím,

potrebujem radu ohľadne vysuvnej dvernej ochrannej lišty. Na predných pravých dverách sa mi zlomila. Objednal som si druhú. Ako sa mení. Len sa zasúva do toho výsuvného držiaka vo dverách alebo inač. Pozeral som na dielenskú príručku ale tam je len výmena celého mechanizmu. ďakujem za každú radu.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky mi to zadrhávalo. Děcka s tím mlátily jak u stodvácy.

 

Stačí vzít šroubovák a poštelovat. Resp uvolnit šroub ve dveřích kde je dětská pojistka, ručně zamáčknout lištu a dotáhnout.

V manuálu někde zde( https://forum.skodahome.cz/applications/core/interface/file/attachment.php?id=439575) i k dispozici jsem tam našel i návod (str 88-90) .

 

Práce na tři minuty. i s najitím správného šroubováku.

Od té doby chodí jak hodinky.

Ani by mě nenapadlo s tím do servisu jezdit.

 

 

Editováno: , autor: RoD
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je pravda, že ŠA vydala nějaký pokyn, kde se snaží problém hodit na zákazníka - něco v tom smyslu, že je to nesprávným používáním. Na druhou stranu do určitého data výroby byla na tyto chrániče vydána servisní akce, kde se prováděla výměna mechanismu. Mě měnili všechny čtyři a minulý týden měnili další v PP dveřích. Taky to zkoušely na mě nějakým pokynem, tak jsem se nenechal odbít a chtěl jsem ať mi vysvětlí nesprávné používání (když na to nemám vliv), zkoušeli to seřídit a najednou ŠA povolila další výměnu. Je to smutné, ale je potřeba být neoblomný a trvat na svém (teda pokud to není evidentně nějak poškozené).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

Zdravím,  mám Kodiaqa model 2020, tedy s nápisem Škoda na zadních dveřích,  ve výbavě Style, ale z výroby tam nemám nainstalováno ochranné kryty dveří.  Je možné,  že se již tyto kryty na auto nemontují? Nebo na ně Škoda zapomněla?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teďka jsem si dovezl z autosalonu L&K a taky to nema. Na vsech Kodiaq to bylo vždy i prodejce to vyzvdvihoval jako úžasnou věc. V konfiguratoru to nebylo jako priplatkova vybava. Pri zmene model roku tam mají ale vždy bordel. Už jsem se s tím smířil. Vidím ale že s tím sou i problemy. Nezavrit dvere bych u takoveho auta nepochopil....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je zase nekdo chytrej :-)  No jde o to, že si v nějakém okamžiku objednate auto. Zkontrolujete jake změny udělali v novem modelovem roce, standartni položky a pak takove překvapeni. Schvalne jsem si nasel ulozenou konfiguraci a tam ve family paketu nic takového neni :-)   Pokud si ale nekdo zacne konfigurovat auto ted, tak tam už je Family paket II a ten už má v popisu ty lišty. Tj. nastala tam změna.  Dříve to měly všechny Kodiaky.

Editováno: , autor: LeeCe
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja se to o cíleně zajímal, ale ani dealer toho nevěděl víc. Já podepisoval smlouvu v pulce zari, v pulce rijna auto vyrobeno :-) Puvodni predpoklad od dealera byl unor/březen, realita 1 mesic. A už druhy den po podpisu smlouvy nic neslo menit, Čumel jsem jak puk. Bo to zadali do vyroby a hned se to zaradilo do fronty. Asi specifikum 2.0TSI nebo se jim nejaky slot uvolnil.... Nakonec jsem byl rad, ze je to tak brzo.

Tj. jsem chtel rict, že na doladeni nebyl prostor :-) a  taky kdyz jsem mel auto v konfiguratoru vydefinovane od srpna, tak uz se tam zpetne nic neaktualizuje i kdyz najel novy modelovy rok. Nicmene ja si delal i nove konfigurace a behem toho zari tam ve family paketu ty chranice nebyly. Pokud by to fungovalo bezchybne, tak by mě to mrzelo. Diry tam na to jsou, ale cena dodelani by asi byla brutalní jako u všeho :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...