Přejít na obsah

Servisní interval, servisní prohlídky


mskacani

Doporučené příspěvky

Hezký den, 

 

prosím o radu, mám Kodiaq 2.0 TSI, v provozu od 12/17, najeto cca 22 000 km, včera mi přišlo oznámení od mého servisního partnera Škoda, že za 2000 km by měla proběhnout servisní prohlídka a mam se ory objednat. Dle manuálu by měla proběhnout servisní prohlídka společně s výměnou oleje až po 2 letech v provozu nebo po 30 000 km. Jak se k tomu postavit, objednat se na tu prohlídku po těch 2000 km jak je psáno v poznámce nebo až po těch 30 000 km?

 

Auto jinak šlape bez problémů.

 

Díky za radu 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 15 minutami, Luďa napsal:

A auto ti ukazuje co? 30 000 km je max interval, kterém může bejt klidně i poloviční podle podmínek v jakejch jezdíš (studený starty, krátký jízdy..)

Máš pravdu s těmi starty a stylem jízdy. ŘJ si to prostě vyhodnocuje sama. Taky jsem jezdil s OII kolem 22 tkm na výměnu oleje. Prostě se řídím co mi píše auto, navíc čím dřív se olej vymění, tím je to pro něj lepší. Navíc nemusíš dělat komplet servis.prohlídku, car connect to počítá zvlášť (výměna oleje, servisní prohlídka).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Ahojte,

da sa niekde zohnat podrobnejsi rozpis predpisanych prac?

 

Chcem si niekde overit, ci zijem v starej dobe, alebo mam zbytocne požiadavky na servisne prace.

Mam 1.4 tsi 92kw cca 26000 km a 21 mesiacov od kupy. Bol som sa spytat v servise, ake prace su planovane pri 2r/30000 km s tym, ze chcem ist na servis o 2 mesiace skor, nez si evidentne auto vypyta, vraj je to zbytocne.. Prekvapila ma vsak aj dalsia odpoved, ze planovana je vymena oleja a olejoveho filtra, bezna kontrola a diagnostika a ak chcem, vymenia aj kabinovy filter. (Ak chcem???)

Co dalsie? Vzduchovy, palivovy? Brzdova kvapalina vraj po 3 rokoch potom kazde 2.

Som len ja zvyknuty, ze s kazdou vymenou v neoriginalnom servise som dal vymenit vzdy vsetky filtre pri vymene oleja? Brzdovku potom kazde 2, to sedi, ale aj pri novom by som to vymenil uz po 2 rokoch.

Vopred dakujem za informacie, nazor a postrehy, pripadne vlastne skusenosti.

Editováno: , autor: Armyk
Upraven název tématu a téma přesunuto do správné sekce.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na těch prvních garančkách (2roky/30 tkm) se defakto skoro nic nemění, jen olej + olej.filtr. Jinak ostatní filtry se mění až po delší době, třeba tak v 60-90 tkm nebo třeba po více letech, podle toho co nastane dřív. Třeba olej v haldexu bývá tak po 3.letech nebo 60tkm. Brzdovka bývá po těch 2. letech. Výměna kabinového filtru není všude samozřejmostí, je to podle servisu a přání zákazníka, já si ho třeba měním sám, stejně tak vzduchový. Samozřejmě záleží v jakém provozu (krátké, dlouhé trasy, prašnost) auto jezdí a podle toho měnit. A že chceš jít s autem dřív do servisu na garančku a dle servisu je to zbytečné, bych po radě servisu asi změnil servis :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma
  • o 2 měsíce později...

Minulý týden jsem byl na prvním servise 2roky/30 tkm, jelikož mi opravovali nějaké věci na záruku tak jsem ji udělal o měsíc dřív, abych tam zas schválně nemusel. Olej jsem si nechal dát od servisu (Castrol) i přes jejich cenu 700 kč/l, dřív jsem si vždy vozil do OII vlastní a i teď by to nebyl problém (dokonce mi sami nabízeli jinou značku za cca 300 kč), což mě u autorizáku překvapilo, ale tak kvůli té prodloužené záruce jsem tu vyšší cenu akceptoval. Cena s prací a materiálem (olej 4,7l, olej.filtr, výpustní šroub) necelých 6t kč. Opravdu se toho moc klasicky nedělá. Jen je změna oproti dřívějšku, mobilita se prodlužuje do doby dalšího servisního zásahu, tedy u mě o rok, jelikož příští rok se bude měnit brzdová kapalina (po 3.letech) a olej v haldexu (po 3.letech).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

V srpnu prohlídka po cca 3.letech bez výměny oleje, ovšem výměna oleje v Haldexu + brzdová kapalina + rozšířená garanční prohlídka. Cena s materiálem 4,3t Kč. Myslel jsem, že bude jen ta výměna náplní, ale prý je teď prohlídka každý rok.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj,  chtěl bych si ověřit termín první prohlídky Kodiaku.  Každý autoservis tvrdí něco jiného a něco dalšího auto.

Podle mě je správně, že má být první prohlídka ve dvou letech (další pak ji po roce)  nebo v nájezdu 30tkm. Dle toho co je dřív.

Také by mě zajímala cena, kterou za ni pak budou účtovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dle např. tohoto je to prvni prohlidka po dvou letech nebo 30tkm

https://www.autocentrumta.cz//wp-content/uploads/2019/03/servisni-intervaly-kodiaq.pdf

 

Myslím sii, že prave servisy nastavi u noveho auto jeden rok (protože po dvou letech už to sedi). A jeste navic jim tam prijde jednou zakaznik navic, coz se hodi. Jsou servisy, ktere bych nazval, ze jsou ferove a na takovou prohlidku po jednom roce ani nechcou vzit. Jine vas objednaji uz na recepci a nejaka domluva o tom co chci a nechci se odehrava s neznalou asistentkou apod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Tak dnes jsem měl Kodiaqa v servise po 60 000km. Výměna motorového oleje vč filtru, palivový i vzduchový filtr, olej v DSG, v haldexu, desky + kotouče přední i zadní, kabinový filtr, desinfekce klimy a stalo to 36.000 kč v olfinu v HK. 

Editováno: , autor: Tuomma
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to je krásná cena, až divné levné na autorizák. Za ty peníze bych jim to tam taky dal. Po mě chtěli jen za brzdy 30 😂, olej v DSG 6800kč, za zbytek co jsi popsal jsem platil v Praze 15.200kč. Kam na ty ceny choděj v těch autorizákách mi hlava nebere.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

zdravim, ted jsem se objednaval na prohlidku 3 roky a mam 45tkm. 

predbezne 

servisni prohlidka 1500

vymena brzdovky 2000

vymena olej haldex 2000

tj. cca 5500

pokud bych chtel vymenit motorovy olej , tak dalsich 6t (pravdepodobne udelam i ten i kdyz byl meneny pred 15tkm)

jedine co me trochu zarazilo je ta vymena brzdovky za 2000, cekal jsem o neco min a ted vidim i ze na fakture od @Karel Bůna  je za brzdovku mene.

 

Olej v  DSG prevodovce bych resil az za ten rok tj. cca v 60t.

Haldex menim dle manualu - kazde 3 roky.

Pridali by jste jeste neco?

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta cena brzdovky je opravdu dost drahá, platil jsem do tisícovky s prací. Jinak asi jak kdo chce, já měním kabinový filtr každý rok, ale ten si dávám svůj (Mann Filter s akt.uhlím a pro alergiky) a nechal jsem si teď po 4 letech vydezinfikovat klimu ozónem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Ahoj, kolik jste platili za servis při jednotlivých servisních intervalech? Vyplatí se Předplacený servis Standard nebo Plus na 5 let, do 100.000km? 

Můžu mít Standard na 100k za 32 tisíc nebo Plus za 58 400 Kč. Při dnešních cenách a výdrži například brzd, nevyplatí se ten plus?

 

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Včera jsem byl na garančce po cca 5. letech. Mám málo najeto cca 45 tis. Proběhla výměna oleje v motoru + filtr, vzduchový filtr, olej haldex, olej DSG. Cena 13700 kč. Za mě dobrá cena se slevou.

Překvapil mě ten olej DSG, neměnil se dřív 60 tkm/5. let? Teď jim to v servisním plánu ukazovalo 60 tkm/8. let. No byl jsem připraven, že se bude měnit tak jsem ho nechal vyměnit i když by rok s mým nájezdem ještě dal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V září budu mít Kodiaqa 2.0 tdi 110 kw evo jeden rok, budu mít najeto 15 tis km. Mám nastavený prodloužený ( proměnný ) servisní interval 30 tis km nebo 2 roky. Teď mi auto ukazuje servis výměny oleje za rok nebo za cca 12 tis km, celkem cca 27 tis km. 

Chci se zeptat jestli má smysl měnit olej už teď po 15 tis km nebo až mě auto vyzve. Někdo říká že je dobré měnit po 15 tis a 1 roce, někdo to neřeší a tvrdí že servisní intervaly nastavené automobilkou nejsou problém. Rozumím, že každá výměna oleje motoru jen prospěje, je to ale skutečně potřebné. V každém servisu tvrdí něco jiného. Chápu, že každý servis chce vydělat co nejvíce, ale jaká je skutečnost. 

Jaké jsou vaše názory.

Děkuju. 

Editováno: , autor: xx30
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je pořád to stejné dokola. Udělej, co si myslíš, že je pro tebe a tvůj motor lepší. Tečka. Co si myslíš, že ti tady napíšou? Jeden to mění dřív a má proto své důvody, druhý zase podle toho, co si řekne auto, a má proto zase svoje důvody. Pročti si fórum, takových debat je tady už dost a nemá smysl zakládat další.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...