Přejít na obsah

Tři dětské sedačky vzadu


pradnik

Doporučené příspěvky

Nemáte někdo vyzkoušené modely dětských sedaček, které jde nacpat do SIII kombi? Jedno vajíčko a 2 nyní stačí 15kg+. Teď tam mám 2 na isofix, ale bude potřeba udělat místo pro dalšího sourozence. Tím, že jsou sedadla hodně široká, bude třeba se spokojit asi jen s přiděláním na pás. Místa je dost, jen ta sedadla jsou blbě tvarovaná (kombinace alcantara a kůže).

 

Samozřejmě existují i extrémní řešení jako https://www.multimac.com/p/superclub_3_seater_1200 , ale tomu bych se rád vyhnul. Našel jsem i variantu ja jiném škoda foru, ale bohužel fotka byla z austrálie a ty sedačky se jinde neprodávají, jelikož asi nejsou homologované.

 

Díky za radu,

 

M.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stále ovšem existuje několik výjimek, kde nemusí být potomek umístěn ve speciální autosedačce. Například při nevybavení vozidla pásy, nebo pokud se dozadu kvůli nedostatku místa nevejde třetí sedačka. V tom případě je-li dítě starší tří let, může sedět připoutáno uprostřed pouze pásy, ačkoliv má hmotnost nižší než 36 kg a nedosahuje délky 150 cm. Pokud je těžší či vyšší vzhledem k uvedeným hodnotám, nemusí autosedačku používat nikdy.
https://svetmotoru.auto.cz/clanek/servis/4112/prevazeni-deti-v-aute-mrnousove-nasedat.html

Editováno: , autor: 5icz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já tohle řešil nedávno. Nakonec mám MaxiCosi CabrioFix v základně na Isofix, uprostřed Klippan na pásu s 5 bodovým pásem a na druhé straně BeSafe IziFlex fix ale bez použití Isofix a dítě poutané pásem z auta. Tuhle kombinaci dostanu dokonce i do Octavie 3. Ale to poutání pásem do BeSafe je opruz. Naštěstí jsem sehnal někde v Německu 2 ks prodloužení zámku pásu s homologací.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za tipy. K variantě základna s isofixem a pak 2 sedačky na pás to směřuje. Jen to nepůjde bez těch prodloužení, kterých se trochu bojím. Snad si ten homologační štítek jen někdo nevymyslel. Možná to jde nějak dle čísla na štítku ověřit (viděl jsem na netu dost verzí, které už dle obrázku moc důvěru nevzbuzovali, ale ty ji ani neměli). Hlavně doufám, že to nebudeme nikdy reálně testovat při bouračce. 

 

O možnosti dítěte bez sedačky vím. Dcera tak teď jezdí, když vezeme kamaráda. Na delší cestu to ale není, jelikož sedět mezi plastovými sedačkami není nic moc příjemného. Proto jsem nechtěl ani variantu s podsedákem, kterou jsme naposledy poskládali v krámě. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

zacinam resit podobny problem. Ale hledam reseni s dvouma vajckama + jedna sedacka... Aktualne mame prcka (18 mesicu) v Roemeru dualfix (sedacka pomerne velka) a premyslim, jak tam nacpu jeste dve vajcka (premyslel jsem o Cybexu Aton 5 - mame jeste jednu doma, tak bych jenom druhou prikoupil). Bohuzel se bojim, ze se moc nevejdou... resil jste nekdo podobny problem?

Pokud se nevejde, zacnu premyslet o prodeji auta a koupe neceho vetsiho... bohuzel ani do Kodiaqu to moc clovek nenacpe...

Predem diky za odpoved.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedna z nejužších sedaček je  BeSafe IziFlex fix, dají se jí odmontovat boční límce, když jsou vedle jiné sedačky.  Já jsem proti tomu, co jsem psal v 2019 trochu pokročil. Mám místo vajíčka druhou BeSafe, takže teď mám kombinaci BeSafe IziFlex fix u oken. Nakonec se mi je jak v současné konfiguraci s Klippanem uprostřed na pásu, tak dříve s vajíčkem, podařilo chytit na Isofix, jen ty prodlužáváky pásů jsou dál nutné. Stejně jsem je dostal do Octavie.

Když jsem měl Kodiaq, tak jsem si to měřil, Isofix jsou od sebe cca 2 cm dál než u Superba, ale protože zámky pásů jsou výklopné místo aby se schovaly do sedáku, tak nakonec se sedačky montují stejně blbě jako do Superba. Dokonce jsem je tam nejdřív nedostal do Isofixu vůbec, musel jsem část zadní lavice vysunout dopředu a část nechat v zadní poloze. Výhoda byla jen v tom, že 7" prodloužení pásu vylezlo kousek víc z mezery mezi sedačkami a pohodlněji se zapínal pás.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...
  • o 5 týdny později...

nechci zakládat nové téma, tak se zeptám zde, máte někdo v nové S III tyto háčky - v kufru v zadním úchytu kotvícího systému dětské sedačky? viděl jsem že to mají nová auta, tak jsem hned objednal u prodejce 57A867785A - jinak to mají i v OB - třeba se to taky bude jako tip někomu líbit, kdo to v autě jako já nemá

 

image.thumb.png.085317c69abfe934358559c3a557877b.png image.thumb.png.6e2ce87bd80cca3ac4df77ffa768e1b2.png

 

 

 

Editováno: , autor: guest100
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...